7 dingen die niemand je vertelt over het gaan naar Paleo

paleo.jpg Shutterstock

Ik had al een paar maanden een ernstig geval van blahs. Mijn slapeloosheid werd erger, elke maand kreeg ik een puistje op dezelfde plek, klop in het midden van mijn linkerwang, en die laatste vijf pond die ik wilde verliezen, waren langzaam veranderd in die laatste tien pond die ik wilde verliezen. Over het algemeen voelde ik me vies en ik moest iets drastisch doen om uit mijn inzinking te komen. Maar wat?

Op zoek naar inspiratie ging ik naar de bron van al mijn recente levensbeslissingen: Pinterest. Ik scrolde langs de talloze 'manieren om een ​​spaarzame landbruid te zijn'-pinnen en vond een link naar een 30-daagse Paleo-uitdaging.

Pinterest

Ik had gehoord dat Paleo bedoelde te eten als een T-Rex of zoiets, maar dat was de omvang van mijn kennis. De blog bevatte echter recepten en oefenvideo's en leek redelijk gemakkelijk te volgen. Ik wist dat ik zou verslappen als ik de uitdaging alleen zou proberen - vanwege tv en snacks - dus ik vroeg mijn vriendin / baas Anne of ze het met mij wilde proberen (hoe zou ik in hemelsnaam kunnen vals spelen als ik moest ik elke dag inchecken bij de persoon die verantwoordelijk was voor mijn salaris?). Dat deed ze, maar ze stelde voor dat we het een tandje bijzetten door naar Paleo te gaan voor de vastentijd, de plechtige periode van 40 dagen vóór Pasen waarin veel christenen offers brengen, vaak op voedsel gebaseerde in de vorm van vasten - weet je, wanneer je normaal gesproken Katholieke vrienden die van hamburgers houden, eten op vrijdag fastfood-vissandwiches omdat ze geen rood vlees meer hebben.VERWANT: De heerlijke manier om meer ijzer te krijgen zonder rood vlees te eten

Hoewel er veel manieren zijn om Paleo te gebruiken (vaak het holbewonersdieet genoemd) en niet alle experts het eens zijn over dezelfde richtlijnen, betekent dit meestal dat je wat koolhydraten en alle geraffineerde suikers, granen, peulvruchten en zuivelproducten moet verwijderen, evenals vlees met toegevoegde hormonen en antibiotica en bewerkte voedingsmiddelen die conserveermiddelen bevatten. In plaats daarvan eet je het voedzame voedsel dat onze primitieve voorouders zouden hebben gejaagd en verzameld in de loop van de dag. Hoewel het misschien vrij eenvoudig klinkt, zijn er een paar dingen waarvan ik wou dat ik het had geweten voordat ik aan de reis begon.

1. Veel maaltijden en snacks die u vroeger als gezond beschouwde, zijn verboden terrein
Ik at regelmatig pindakaas en gelei op volkorenbrood als snel, voedzaam ontbijt. Maar nadat ik met Paleo was begonnen, was elk deel van die boterham verboten - ja, zelfs de pindakaas, aangezien pinda's technisch gezien peulvruchten zijn. Soja (ook een peulvrucht!) Was ook uit, dus ik moest vergeten om 's ochtends te stoppen voor een kop koffie en mezelf op de rug te kloppen voor het aanvragen van sojamelk in plaats van gewone (om nog maar te zwijgen van het feit dat koffie minus suiker gelijk staat aan een duim omlaag emoji voor mij). En ik kon absoluut geen edamame-hapjes krijgen op mijn favoriete sushi-plek - eigenlijk moest ik sushi helemaal overslaan omdat het eten van alleen sashimi zonder sojasaus een beetje triest leek (rijst is verboden). Geen maïs meer (een zetmeelrijk graan) betekende geen tortillachips meer - waar ik, oké, ik had niet verrast over moeten zijn, maar het is mijn favoriete voedsel, en ik had mezelf bepaalde leugens verteld over hun gezondheid. Ik besloot dat als ik zonder chips door het leven moest gaan, ik op zijn minst een drankje nodig had, dus hield ik wijn op mijn menu (met mate natuurlijk).

Poster, Produceren, Natuurlijk voedsel, Fruit, Illustratie, Voedselgroep, Veganistische voeding, Recept, Ananas, Vegetarisch eten,

2. U kunt zich in het begin misschien ziek voelen
Op mijn derde dag dat ik Paleo at, had ik hoofdpijn die niet wegging. Ik voelde me super misselijk en ik wilde niets eten of drinken.

'Elke keer dat je je dieet drastisch verandert, zal je lichaam reageren', zegt Alexandra Caspero, R.D., een diëtiste in Sacramento. 'Je lichaam moet wennen aan een nieuwe manier van eten.' Anne, die eerder had voltooid het Whole30-programma , vertelde me dat omdat ik abrupt mijn inname van koolhydraten had verlaagd, ik waarschijnlijk 'de koolhydraatarme griep' had. Kristin Kirkpatrick, R.D., manager van wellnessvoedingsdiensten bij het Cleveland Clinic Wellness Institute, zegt dat een gebrek aan de goede glucose die koolhydraten bieden, misselijkheid en hoofdpijn kan veroorzaken. 'Het is een beetje een schok voor het systeem, omdat je de brandstof wegneemt die je gewend bent', zegt ze. Caspero voegt eraan toe dat mensen soortgelijke ontwenningsverschijnselen kunnen voelen nadat ze in het algemeen minder cafeïne of geraffineerde suiker gebruiken. Ik moest uit mijn koolhydraatvrije mentaliteit komen om mijn branie terug te krijgen. Toen liep de zoete aardappel binnen ...

VERWANT: De beste koolhydraten voor gewichtsverlies

3. Zoete aardappelen worden je beste vriend
Zoals veel mensen was ik ertoe gebracht te geloven dat alle koolhydraten slecht waren. Dus toen ik besloot ze uit mijn dieet te schrappen, toonde ik geen genade. Feit is dat mensen eigenlijk koolhydraten nodig hebben voor energie. 'Alle koolhydraten worden in het lichaam omgezet in suiker', zegt Kirkpatrick. 'Je hebt die brandstof nodig, maar je wilt hem uit de juiste bronnen halen.' Het verschil tussen de koolhydraten die u zou moeten opvullen en de koolhydraten die u moet minimaliseren, is dat de eerste vezels bevatten, die helpen bij de spijsvertering, uw insuline niet pieken en u een vol gevoel geven. Een ongeschilde appel is bijvoorbeeld een koolhydraatarm gevuld met oplosbare vezels, zegt Kirkpatrick, terwijl een traktatie als ijs een koolhydraatarm is, maar eentje die op de vezelafdeling ontbreekt. 'Hoe minder koolhydraten er zijn verwerkt, hoe beter', zegt Caspero, eraan toevoegend dat groenten en fruit gezonde koolhydraten zijn, terwijl we 'geconcentreerde bronnen van zoetheid' zoals frisdrank, koekjes en cake moeten vermijden. Naar mijn mening is verreweg de lekkerste 'goede koolhydraten' de zoete aardappel - zelfs Oprah houdt van ze.

Dus om van mijn 'griep' af te komen, probeerde ik een heleboel heerlijkezoete aardappel receptenen realiseerde me geleidelijk aan dat ik mijn tijd aan het verknoeien was met rijst en pasta, terwijl ik jaren geleden met zoete aardappelen had kunnen settelen. Als deze knolgewas gewoon niet jouw jam is, kun je misschien alle flespompoen omdraaien of zoiets. Maar het vinden van een go-to carb gevuld met vezels zal Paleo een stuk gemakkelijker maken voor jou (en je arme maag!).

Reclame, Snavel, Grafisch ontwerp, Flightless bird, Screenshot, Penguin,

4. Misschien moet u stoppen met het bijhouden van calorieën
Ik volg mijn calorieën al ongeveer twee jaar aan en uit op My Fitness Pal. Toen ik Paleo begon te doen, logde ik weer in als een extra manier om mijn voeding in de gaten te houden. Toen ik het dieet eenmaal onder de knie had, werden mijn maaltijden voedzamer en bevredigender. Een lunch van een halve avocado, in stukjes gesneden en gewikkeld in plakjes nitraatvrije geroosterde kalkoenfilet, hield me uren langer vast dan mijn typische overgebleven pastalunches ooit deden. Daardoor hoefde ik niet zo vaak of zo vaak te eten om de dag door te komen. Er waren een paar keer dat My Fitness Pal me waarschuwde dat ik niet genoeg calorieën binnenkreeg.

Het punt is dat ik me geweldig voelde, geen honger had. Kirkpatrick speculeert dat dit gebrek aan honger waarschijnlijk een symptoom was van ketose, waarbij het lichaam vet verbrandt voor energie in plaats van koolhydraten. En Caspero legt uit: 'Het voordeel van het eten van minder bewerkte voedingsmiddelen met veel voedingsstoffen is dat de calorieën erin niet zo hoog zullen zijn.' (Kanttekening: MFP waarschuwde me ook regelmatig dat ik veel te veel vet at, maar de verhoogde eiwitconsumptie van Paleo gaat vaak gepaard met een kant van vet. Bovendien 'vet is niet de vijand', zegt Caspero.) nationale obsessie met het tellen van calorieën over wat precies we stoppen in onze mond. 'Het is belangrijker om kwaliteitscalorieën binnen te krijgen dan om je op één specifiek getal te concentreren', zegt Kirkpatrick.

VERWANT: 15 gezonde vezelrijke voedingsmiddelen waardoor u zich vol en tevreden voelt

5. Het kost enorm veel tijd
De meeste mensen gaan Paleo binnen en zijn zich er goed van bewust dat hun kruideniersrekeningen op zijn minst een klein beetje zullen stijgen, aangezien biologisch fruit en groenten en grasgevoerd, antibioticavrij vlees doorgaans meer kosten. Maar ik wou dat ik had geweten dat Paleo zoveel van mijn tijd in beslag zou nemen. Deze levensstijl is niet bedoeld voor mensen die verslaafd zijn aan grijpvoedsel. Omdat afhalen meestal geen optie is voor mensen die zich strikt aan het plan houden (zelfs als je een restaurant vindt dat beweert alleen biologische ingrediënten te gebruiken, kun je er niet zeker van zijn dat ze alles koken in Paleo-vriendelijke oliën, zoals olijfolie), veel maaltijdbereiding, vooral voor het avondeten. Ik ga niet liegen: ik was niet altijd enthousiast om na een lange dag werken een kip te gaan roosteren.

Deze inhoud is geïmporteerd uit Giphy. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een andere indeling vinden, of kunt u meer informatie vinden op hun website.

Op mijn donkerste dagen vroeg ik me af of het personeel van mijn favoriete Chinese ophaalplek zich zorgen maakte over mijn verdwijning. (Als je dit leest, Jade Garden-jongens, het gaat goed met me - beloof het.) In die zin ...

6. Je begint met eten voordat je vrienden ontmoet voor het avondeten
March Madness was in volle gang midden in mijn Paleo-reis, en mijn team zat (kort) in de mix. Bij groepswedstrijden in een plaatselijke bar moest ik doen alsof ik onaangedaan was terwijl sandwiches met pulled pork, gebakken augurken en bier nadat heerlijk ruikend bier de tafel overkwam.

Deze inhoud is geïmporteerd uit Giphy. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een andere indeling vinden, of kunt u meer informatie vinden op hun website.

Maar ik worstelde niet alleen met game-horloges. Zoals ik hierboven al zei, is het moeilijk om een ​​Paleo-vriendelijk restaurant te onderzoeken. Dus omdat ik dat meisje niet wilde zijn, ging ik altijd mee met de plek die mijn tafelgenoten wilden, en probeerde toen iets uit het algemene menu te kiezen. Meer dan eens vergat ik voordat ik bestelde dat de meeste restaurants hun huissalade in kaas verdrinken, zelfs als kaas niet op het menu staat. Meer dan eens heb ik een smakeloze burger doorstaan ​​die leed aan een ernstig gebrek aan pit zonder ketchup en een broodje. Een (niet de slimste) serveerster vertelde me zelfs dat ze mijn verzoek om een ​​slabroodje niet kon “accommoderen”… ondanks het feit dat ik ook een salade had besteld, dus ze hadden duidelijk sla in de keuken. Om teleurstelling te voorkomen, at ik vaak voordat ik vrienden ontmoette en deed ik alsof ik het prima vond om alleen een glas witte wijn te drinken terwijl ze hun stomme, irritante gezichten propten. (Als een van mijn vrienden dit leest, maak ik natuurlijk maar een grapje. Een beetje).

Deze inhoud is geïmporteerd uit Giphy. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een andere indeling vinden, of kunt u meer informatie vinden op hun website.

7. U zult er niet over kunnen zwijgen
Ik zou je graag vertellen dat ik de hele tijd dat ik op mijn cavewoman-reis was, heldere ogen en enthousiast was. Ik zou je graag vertellen dat ik, meer in harmonie met de natuur, elke ochtend yoga deed op een zonovergoten dakterras en vreemden madeliefjes op straat overhandigde. Maar er waren momenten dat ik ronduit crankypants was. Ik herinner me levendig dat ik Anne sms'te dat ik er zo voorbij was toen de Paleo-chocoladetaart die ik opklopte van een recept dat ik op Pinterest vond, een belediging bleek te zijn voor zowel chocolade als cake. In het begin wilde ik iedereen die luisterde hoe moeilijk mijn nieuwe eetplan was, uiten. Maar toen ik me lichamelijk beter begon te voelen, kon ik niet stoppen met het zingen van Paleo's lof. Zelfs met de vervelende onderdelen is Paleo nog steeds de beste beslissing die ik in lange tijd heb genomen. Ik zou in slaap vallen binnen vijf minuten nadat mijn hoofd het kussen had geraakt, dat vervelende puistje bleef weg en ik viel zes pond. Ik voelde me niet langer traag zoals ik deed toen de meeste van mijn maaltijden verwerkte koolhydraten, zuivelproducten of verpakt voedsel bevatten. En ik wilde dat mijn vrienden het ook wisten - of ze het nu vroegen of niet. De meesten zeiden dat ze bang waren dat Paleo te restrictief en saai was om het zelf te proberen. “Ik zou nooit zonder kaas kunnen leven”, hoorde ik keer op keer. Het was leuk om een ​​aantal mythen te helpen verdrijven. Ik hou bijvoorbeeld ook van kaas, maar ik voelde me er helemaal niet goed door, dus maakte ik het uit - en het was echt niet eens zo moeilijk.

Deze inhoud is geïmporteerd uit Giphy. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een andere indeling vinden, of kunt u meer informatie vinden op hun website.

Nu de vastentijd voorbij is, heb ik besloten om ten minste 75 procent van de tijd Paleo te eten. Het zou geweldig zijn om er nog steeds hardcore mee te zijn, maar het is te moeilijk om vol te houden in sociale situaties, en ik ben (#humblebrag) nogal een sociale vlinder. Bovendien moet ik geloven dat onze voorouders hun brontosaurussteaks met bier zouden hebben weggespoeld als ze dat hadden kunnen doen, dus ik eer hun nagedachtenis volledig door er nu een paar namens hen op te hijsen.

Telisha Bryan is een schrijver en redacteur in New York.

Deze inhoud is gemaakt en onderhouden door een derde partij en op deze pagina geïmporteerd om gebruikers te helpen hun e-mailadressen op te geven. Mogelijk vindt u meer informatie over deze en soortgelijke inhoud op piano.io