7 dingen die je nooit wist over wimpers

wimpers.jpg

Als je op ons lijkt, besteed je waarschijnlijk veel tijd aan het verlengen, opvullen en krullen van je wimpers. Het is gemakkelijk om te vergeten dat ze niet zomaar een accessoire zijn: ze beschermen je ogen eigenlijk tegen irriterende stoffen zoals stof, zweet en zelfs de zon. We vroegen de in Minneapolis gevestigde dermatoloog Brian Zelickson, M.D., een universitair hoofddocent dermatologie aan de Universiteit van Minnesota, om de belangrijkste feiten die je wimpers gezond zullen houden, uit te delen. en prachtig.

Ze vereisen wat liefde
Wimpers zijn gemaakt van dezelfde componenten als haar - en net zoals je haar vuil wordt, doen je wimpers dat ook. Het beschermen van uw ogen kan vies werk zijn, waardoor stof, zweet en mascara zich ophoopt. Voor een zachte reiniging, drukt u een warm kompres op de oogleden voordat u de wimpers wast met babyshampoo, stelt Zelickson voor.

MEER: De 10 grootste fouten bij het wassen van het gezichtZe veranderen naarmate u ouder wordt
Als je een verandering in de volheid of lengte van je wimpers opmerkt, verbeeld je je dat niet. Het is normaal dat wimpers dunner worden - net als de lokken op je hoofd - naarmate je ouder wordt, zegt Zelickson. Om ze vol en mooi te houden, voegt u aan uw dagelijkse supplementroutine een supplement toe dat de haargroei stimuleert, zoals de vitamine B-biotine.

Krulspelden kunnen wimpers breken
De meest voorkomende angst bij wimperkrulspelden is dat ze de wimpers bij de wortel uittrekken. Maar wat je werkelijk zou je je zorgen moeten maken, is dat ze in tweeën worden gebroken, wat volgens Zelickson vaker voorkomt. In plaats van je wimpers agressief te krimpen, pulseer je de krultang met lichte druk 10 seconden voordat je mascara aanbrengt.

Wimpers kunnen te lang worden
Het lijkt misschien de droom van elk meisje om lange wimpers te hebben, maar het is mogelijk dat je wimpers dat ook zijn te langdurig; het kan pijnlijk en ongemakkelijk worden. Zeer actieve hormonen (dezelfde die unibrows kunnen veroorzaken!) Zorgen er soms voor dat wimpers buitensporig lang worden. Als je wimpers moeten worden geknipt, kun je het zelf maken - maar Zelickson raadt aan om voor de eerste keer een professionele visagist te zien om de kneepjes van het vak te leren. Investeer dan in een paar iris schaar om de jouwe te behouden.

Waterproof Mascara irriteert hen
Dezelfde componenten die ervoor zorgen dat waterdichte mascara zijn werk doet, kunnen een nummer op je wimperlijn doen. Hoewel wimpers zijn ontworpen om irriterende stoffen weg te stoffen, weten ze niet zeker wat ze moeten doen als ze zijn bedekt met waterbestendige middelen zoals dimethiconcopolyol en siliconen. De afwijzing van die ingrediënten kan een jeukende, waterige allergische reactie veroorzaken. Zoek naar een meer natuurlijke formule die vrij is van bewaarmiddelen of geurstoffen om de ogen jeukvrij te houden, zegt Zelickson.

Wimperextensies kunnen gevaarlijk zijn
Hoewel beroemdheden als Kim Kardashian de wimperextensions (de duurdere, duurzamere zus van je gemiddelde vals) loven, zijn ze niet zo onschuldig als ze misschien lijken. De ingrediënten in lijmen, zoals formaldehyde, kunnen de wimperlijn irriteren. En als ze verkeerd worden aangebracht, kunnen ze echte wimpers meenemen als ze eraf vallen. Als je ze toch wilt proberen, raadt Zelickson aan om eerst een gerenommeerde en veilige salon bij jou in de buurt te zoeken met schoonheidsspecialisten die gespecialiseerd zijn in extensions.

MEER: Moet ik me zorgen maken over wimperextensies?

U Kan Groeien langer, vollere wimpers
Als je echt langere wimpers wilt dan waarmee je bent geboren, raadt Zelickson groeioplossingen zoals Latisse aan. Ze beloven langere, donkerdere en dikkere wimpers die langer meegaan dan dure extensions. Hij stelt voor om het elke dag te gebruiken totdat je wimpers de gewenste lengte hebben, en dan eens per week om je nieuwe wimperlook te behouden. Voordat u echter een afspraak met uw derm maakt om ze te proberen, moet u weten dat in zeldzame gevallen (vier procent van de patiënten) jeukende ogen een gemelde bijwerking zijn.

MEER: De eyeliner-truc die je look compleet zal veranderen