7 dingen die je niet wist over courgette - maar absoluut zou moeten

courgette en zomerpompoenvoeding Getty-afbeeldingen

Als je aan de zomer denkt, zijn de eerste voedingsmiddelen die waarschijnlijk in je opkomen, overheerlijke vruchten zoals bessen en watermeloen. Maar er is nog een groep fruit die je zou moeten overwegen om aan je selectie toe te voegen: zomerpompoen. (Ja, ze zijn technisch gezien een vrucht!) Veelzijdig en smakelijk, zomerpompoen zorgt voor een serieuze stoot op het gebied van voedingsstoffen en helpt je gezond te blijven terwijl je geniet van al dat plezier in de zon.

Hier is alles wat u moet weten over deze groenten vermomd als groenten:

Hoeveel soorten zomerpompoen zijn er?

Hoeveel soorten zomerpompoen zijn er Getty-afbeeldingen

Zomerpompoen wordt doorgaans onderverdeeld in vier groepen: courgette (groen en geel), crookneck, pattypan en straightneck, zegt Rebecca Lewis, R.D., eigen diëtiste bij. Ze staan ​​erom bekend dat ze een dunnere, fijnere schil hebben dan winterpompoen en ze zijn niet erg goed houdbaar, dus ze kunnen het beste binnen een paar dagen na de oogst worden geplukt en gegeten.VERWANT:7 waanzinnig heerlijke manieren om zoodles te eten voor het avondeten

Wanneer is het in het seizoen?

Wanneer is zomerpompoen in het seizoen Getty-afbeeldingen

'Zomerpompoen houdt van warm, maar niet van superheet weer', zegt Chad Luethje, chef-kok bij Red Mountain Resort in Utah. 'Voor degenen onder ons die in de woestijn zijn, betekent dat dat juni of begin juli prime time is. In andere delen van het land zou augustus waarschijnlijk als hoogseizoen worden beschouwd. '

Hoe je de meest verse pompoen in de winkel kiest

Hoe je de meest verse zomerpompoen in de winkel kiest Getty-afbeeldingen

De smaak van zomerpompoen is het lekkerst als ze klein en vers zijn geplukt. Kies pompoen met een lengte van 10 tot 20 cm - groter dan dat en de pompoen wordt bitter en niet ideaal om mee te koken, zegt de in Detroit gevestigde geregistreerde diëtist Tony Stephan ​Ze moeten ook een gladde, stevige, felgekleurde huid hebben zonder rimpels of blauwe plekken, en moeten zwaar aanvoelen vanwege hun grootte. 'Een paar oneffenheden zijn oké, maar ze mogen nooit zacht zijn', zegt Luethje.

Op zoek naar gemakkelijke, gezonde dinermogelijkheden? Bekijk deze 7 heerlijke manieren om zoodles te eten:

Hoe courgette en zomerpompoen te bewaren

Hoe zomerpompoen te bewaren Getty-afbeeldingen

Bewaar zomerpompoen in een groentezak en berg hem op in de groentelade van de koelkast - ongewassen, aangezien de waterdruppels van het voorwassen bederf bevorderen. Hun huid kan gemakkelijk blauwe plekken krijgen, dus ga er voorzichtig mee om. 'Zomerpompoen is zeven tot tien dagen houdbaar in de koelkast', zegt Luethje. 'Pas op voor slijmerige plekken of verzachting, dit zijn tekenen dat het te oud wordt.'

VERWANT:De JUISTE manier om spaghettipompoen te koken

Hoe zomerpompoen te bereiden

Hoe courgette te bereiden Getty-afbeeldingen

Nadat je de pompoen onder koud stromend water hebt afgespoeld, start je het bereidingsproces door de steel af te snijden. De huid aanhouden is van het grootste belang, omdat deze veel belangrijke voedingsstoffen bevat, zegt de beroemde chef-kok Jehangir Mehta , eigenaar van restaurant Graffiti Earth in New York City. 'Snijd bij het snijden de' nek'-stukken een beetje dikker en de 'lichaams'-stukken een beetje dunner, zodat alle stukken dezelfde dikte hebben', stelt hij voor. Van daaruit kunt u uw squash du jour in de maat en vorm snijden die nodig zijn voor het specifieke recept waaraan u werkt.

(Soep jezelf mager met die van ons Groot boek met soepen en smoothies

Hoe te koken met courgette en zomerpompoen

Hoe zomerpompoen te koken Getty-afbeeldingen

Er zijn talloze manieren om zomerpompoen te gebruiken: je kunt ze versnipperen en op sandwiches en salades strooien, ze in reepjes snijden en combineren met hummus, en ze zelfs in blokjes snijden en ze aan je salade toevoegen.ontbijt smoothie, zegt in Californië gevestigde geregistreerde diëtist Sarah Greenfield ​Vanwege hun hoge watergehalte - zomerpompoen bestaat voor 95 procent uit water, zegt Lewis - is het het beste om ze te koken met behulp van droge-warmtemethoden (denk aan: roerbakken, grillen of sauteren) om de papperigheid tot een minimum te beperken. Maar laat dat je er niet van weerhouden om ze te stomen of te bakken als de stemming toeslaat, zolang je maar op pad blijft.

Wat is de voedingswaarde?

Courgette voeding Getty-afbeeldingen

Omdat zomerpompoen voornamelijk uit water bestaat, kan het toevoegen van deze aan uw bord het volume van uw maaltijden verhogen zonder dat uw calorie-inname van de richterschaal afwijkt. (Een kopje gesneden courgette bevat bijvoorbeeld slechts 19 calorieën !) Het feit dat ze zeer hydraterend zijn, maakt ze ook gemakkelijker verteerbaar (net als de vezels die ze bevatten) - perfect voor fijnproevers met buikproblemen.

Stephan beschouwt het ook als een koolhydraatarme vervanger voor pasta, of je nu zoodles of lasagne maakt. Dat komt omdat 100 gram zomerpompoen slechts zeven gram koolhydraten bevat, terwijl twee ons pasta meer dan 40 gram koolhydraten oplevert, zegt Stephan. 'Het is ook rijker aan eiwitten in vergelijking met de standaard tarwepasta', zegt hij.

VERWANT:8 Courgetteboten die zoveel beter zijn dan Zoodles

Andere voedingsvoordelen: een middelgrote pompoen heeft 55 procent van onze dagelijks aanbevolen vitamine C-inname, een antioxidant die de immuniteit kan versterken en het lichaam kan helpen stress te bestrijden. Zomerpompoen levert ook belangrijke B-vitamines, zoals foliumzuur, dat cruciaal is voor de vorming van nieuwe cellen in het lichaam, zegt Stephan, evenals kalium , wat essentieel is voor een goede zenuw- en spierfunctie - om nog maar te zwijgen van andere belangrijke mineralen zoals magnesium, calcium en ijzer ​Om een ​​lang verhaal kort te maken: als squash zou kunnen opscheppen, zouden ze dat waarschijnlijk ook doen.