69 beste echte misdaad-podcasts van 2020 die u op het puntje van uw stoel zullen houden

beste echte misdaadpodcasts 2020 Jewelyn Butron

Als u op zoek bent naar een huiveringwekkend escapisme om uw gedachten van 2020 af te leiden, hoeft u niet verder te zoeken dan een ware misdaadpodcast ​Dit jaar heeft een aantal serieus huiveringwekkende afleveringen opgeleverd die je praktisch gegarandeerd op het puntje van je stoel houden.

Sindsdien heeft Sarah Koenig het genre eigenlijk uitgevonden Serieel hebben true crime pod-hosts over de hele wereld geholpen bij het oplossen van cold cases, het benadrukken van problemen in het strafrechtsysteem en zelfs bijgedragen aan lopende strafrechtelijke onderzoeken in realtime. Fanfavorieten zoals Mijn favoriete moord en Misdaad Junkie hebben productiebedrijven en spin-offs voortgebracht, plus toegewijde fanbases en merchandise in overvloed die (normaal) allemaal samenkomen op CrimeCon in Las Vegas

Van sluipschutters tot seriemoordenaars tot Taco Bell Stranglers, deze 69 beste echte misdaadpodcasts van 2020 bieden iets voor elke luisteraar. Er is er een over een vermist sterretje in L.A., en een ander over een Bachelor opleiding -achtige spelshow die vreselijk mis is gegaan. (Waargebeurd verhaal!) Er is er zelfs een over de valse overtuigingen tijdens de satanische paniek van de jaren tachtig, en een paar afleveringen over het werkelijke satanisme van die tijd.Zelfs beroemdheden doen eraan mee. Superstore ster Lauren Ash mede-hosts True Crime & Cocktails: Unsolved Mysteries Edition , die ingaat op elke aflevering vanNetflix 'nieuwe hit true crime-show​(Het beste is dat je mee kunt drinken terwijl je op internet speurneus speelt.) Of als je meer geïnteresseerd bent in de kunst van de zwendel, luister dan naar Chameleon: Hollywood With Queen over een van de langste en vreemdste fraudeurs in de geschiedenis, of probeer het Rookgordijn: neppriester over, nou ja, precies dat.

Maar hoewel al deze keuzes ontzettend spannend zijn, is er een advies: luister niet voordat je naar bed gaat.

Bekijk galerij 69Foto's ware misdaad en cocktails onopgeloste mysteries podcast Apple Podcasts 1van 69True Crime & Cocktails: Unsolved Mysteries Edition

Netflix's Onopgeloste mysteries voldoet aan NBC's Superstore in deze nieuwe echte misdaadpodcast gehost door actriceLauren Ash(die Dina speelt) en haar neef, Christy Oxborrow. Met een cocktail - of tien - in de hand duikt het grappige duo in elke aflevering van de hit echte misdaadshow , nieuw bewijs vinden, zaakdossiers ontleden en zelfs contact opnemen met getuigen.

waar de lichamen zijn begraven podcast Apple Podcasts tweevan 69Waar de lichamen worden begraven

Elke aflevering, gehost door de beroemde profiler van seriemoordenaars Phil Chalmers, bevat een interview achter de tralies tussen Phil en gedetineerde seriemoordenaars in de dodencel. Een van die interviews leidde zelfs tot de bekentenis van een cold case-moord.

cutthroat inc podcast Apple Podcasts 3van 69Cutthroat Inc.

Geliefd Big Little Lies ​Word dan opgestookt voor een ander misdaadverhaal in Californië. Deze 20/20 podcast, gehost door Matt Gutman, volgt twee jonge mannen die zich omringden met alle attributen van rijkdom en succes. Maar wat hun zonovergoten paradijs leek, werd verduisterd door hebzucht, paranoia, beschuldigingen van wangedrag en uiteindelijk geweld. Een web van leugens verborg hun misdaden maandenlang, totdat onderzoekers en een bezorgde familie een verrassend verhaal over misleiding ontdekten.

rode kraag podcast Apple Podcasts 4van 69Rode kraag

Deze wekelijkse echte misdaad / psychologische podcast, georganiseerd door onderzoeksjournalist en privé-detective Catherine Townsend, duikt in de hoofden van de echte 'American Psychos' (ja, zoals het boek en de film). Rode kraag werpt een nieuw licht op de vaak over het hoofd geziene subgroep van witteboordencriminelen die net zo dodelijk als succesvol zijn.

heb je deze man-podcast gezien Apple Podcasts 5van 69Heb je deze man gezien?

In tegenstelling tot veel echte misdaadpodcasts, vindt deze in realtime plaats. Gehost door Sunny Hostin van ABC News, Heb je deze man gezien? beschrijft de voortdurende landelijke klopjacht op ontsnapte gevangene in de dodencel in Ohio, Lester Eubanks. Terwijl hij op borgtocht vrij was wegens poging tot verkrachting in 1965, vermoordde Eubanks een 14-jarig meisje, werd veroordeeld en gevangengezet. Later werd hij aangewezen als 'eregevangene' en mocht hij een kleine groepsreis maken buiten de gevangenis om kerstinkopen te doen. Hij is ontsnapt en is sindsdien niet meer gezien.

gebroken op zoek naar gerechtigheid podcast Apple Podcasts 6van 69Gebroken: gerechtigheid zoeken

Meer dan een jaar laterDe controversiële dood van Jeffrey Epstein in de gevangenis, hebben de vrouwen die hij misbruikte hun zoektocht naar gerechtigheid niet opgegeven. Een heroïsche groep overlevenden vecht nog steeds voor verantwoording van de mensen en machtsstructuren die een van de grootste ringen van sekshandel in de geschiedenis mogelijk hebben gemaakt. Podcast-presentator Tara Palmeri volgt deze vrouwen, met verslagen van overlevenden uit de eerste hand, onderzoekt nieuwe details en stelt degenen bloot die naar verluidt hebben deelgenomen aan, geholpen en getuige waren van de gruwelijke misdaden van Epstein.

kameleon hollywood met koningin podcast Apple Podcasts 7van 69Chameleon: Hollywood With Queen

Hollywood wordt niet voor niets 'Hollyweird' genoemd, maar het verhaal achter deze echte misdaadpodcast is echt bizar. De afgelopen zes jaar heeft iemand, of een groep, dagspelers, personal trainers, visagisten en bewakers opgelicht. Het nadeel is als volgt: ze krijgen een telefoontje of e-mail met de baan van hun leven van een grote producer of studiomanager - ze hoeven alleen maar zo snel mogelijk in het vliegtuig naar Jakarta te stappen. Maar wanneer ze landen? Ze ontdekken dat het allemaal bedrog is geweest. Nu duiken journalist Josh Dean en co-creator Vanessa Grigoriadis in het wilde, waargebeurde verhaal van de Hollywood Con Queen-zwendel om erachter te komen wie er achter zit.

moreel onverdedigbare podcast Apple Podcasts 8van 69Moreel onverdedigbaar

Een nieuwe podcast van Marc Smerling, maker van 'The Jinx en 'Crimetown', vertelt het verhaal van ex-Green Beret Doctor Jeffrey MacDonald, die werd veroordeeld voor de moord op zijn zwangere vrouw en twee jonge dochters. Later ontmoet hij een beroemde jonge journalist, Joe McGinniss, die ermee instemt een boek te schrijven over de zaak van MacDonald om eindelijk 'de waarheid te onthullen'. Dat boek was Fatale visie , dat een bestseller en een populaire tv-gelimiteerde serie werd. Maar het verhaal dat het vertelde, was niet het verhaal dat MacDonald had verwacht, en de gebeurtenissen die volgden, ruïneerden hun beider leven.

rookgordijn nep priester podcast Apple Podcasts 9van 69Rookgordijn: neppriester

Dertig jaar lang deed een man zich voor als priester - hij doopte zich, deed zijn biecht, de hele negen meter. Telkens wanneer 'Father Ryan' in de problemen kwam, zou hij het naar een ander klein stadje in het Midwesten brengen en opnieuw aan zijn plan beginnen. Op een gegeven moment aanbaden volgelingen hem, maar nu beschuldigen ze hem van uitbuiting, fraude en misbruik. En ondanks meerdere aanklagers die hem beschuldigen van verschillende misdrijven, is hij nooit gevangen gezet. Nu onderzoekt onderzoeksverslaggever Alex Schuman hoe pater Ryan zo lang wegkwam met het bedrog en waarom hij het deed.

misdaad wekelijkse podcast Apple Podcasts 10van 69Misdaad wekelijks

Elke week analyseren de gepensioneerde politiedetective en privédetective Derrick Levasseur en de maker van True Crime YouTube Stephanie Harlowe de nieuwste misdaden die de krantenkoppen halen. Het duo neemt ook de cases die hen door de jaren heen hebben gefascineerd onder de loep. Bovendien geven ze professioneel inzicht en veiligheidstips om ervoor te zorgen dat geen enkele luisteraar het onderwerp wordt van een toekomstige aflevering.

onrechtmatige veroordeling valse bekentenissen podcast Apple Podcasts elfvan 69Onrechtmatige veroordeling: valse bekentenissen

Gehost door de beroemde advocaten Laura Nirider en Steve Drizin, centrale figuren in Netflix's Een moordenaar maken, deze podcast van 13 afleveringen vertelt het verhaal van twaalf valse bekentenissen. Met echte geluidsbanden van ondervragingen duiken de gastheren in de verontrustende psychologische technieken die worden gebruikt om 'bekentenissen' van onschuldige verdachten te krijgen.

schaduwrijke sht podcast Apple Podcasts 12van 69Shady Sh * t

Beschouw deze podcast als je one-stop-shop voor - je raadt het al - duistere verhalen. Van internetdata die hilarisch mis zijn gegaan tot zelfhulpgroepen die sekten zouden kunnen zijn tot het leven in een spookhuis, comedian-presentator Casey Balsham legt het allemaal uit.

spookachtige plaatsen podcast Apple Podcasts 13van 69Haunted Places

Heb je je spookhuis deze Halloween niet laten repareren? Geen zorgen, beschouw deze podcast als een audiotour door talloze spookachtige plekken, van begraafplaatsen tot schijnbaar normale woningen.

door echte misdaad geobsedeerde podcast Apple Podcasts 14van 69True Crime Obsessed

Echte misdaad ontmoet komedie op deze podcast die belooft 'je favoriet samen te vatten' documentaires over ware misdaad met humor, brutaliteit en hart. ' Lach je angsten weg met de hilarische kijk van gastheren Patrick Hinds en Gillian Pensavalle op films als Ontvoerd in duidelijk zicht en De Ted Bundy-banden

beste echte misdaadpodcasts Hoffelijkheid vijftienvan 69Amerikaans schandaal

Deze nieuwe podcast leidt je door enkele van de meest opmerkelijke skulduggeries in de geschiedenis - van het Enron-fraudeplan tot de Payola-onderzoeken naar radio-dj's en promotors.

beste echte misdaadpodcasts Hoffelijkheid 16van 69Dr. Dood

Als je geschokt was door de medische capriolen van Christopher Duntsch in het eerste seizoen van Dr. Death, zul je ronduit met stomheid geslagen zijn door Dr. Fata - een oncoloog uit Michigan die chemotherapie voorschreef aan honderden patiënten die geen kanker hadden. Gastvrouw Laura Biel duikt diep in de fatale zwendel en interviewt Fata's patiënten of familieleden. Door dit te doen, legt ze de mazen in het gezondheidszorgsysteem bloot waardoor deze tragedies hebben plaatsgevonden.

beste echte misdaadpodcasts Hoffelijkheid 17van 69In de rode klei

Meestal verteld door middel van interviews met de eerste persoon, In de rode klei beschrijft de gruwelijke moorden en overvallen die plaatsvonden in een klein stadje in Georgia door Billy Sunday Birt en de Dixie Mafia.

beste echte misdaadpodcasts Hoffelijkheid 18van 69Racket

Maak een wandeling door de Gold Club, een stripclub in Atlanta die bekend is bij en wordt bezocht door vele bekende beroemdheden (denk aan: Michael Jordan, Dennis Rodman en president Trump). De club reed hoog totdat hij in 1999 werd overvallen wegens afpersing en werd geslagen met een aanklacht van 100 pagina's. Racket onderzoekt hoe de beruchte club van het knallen van flessen naar het betalen van boetes ging.

beste echte misdaadpodcasts Hoffelijkheid 19van 69Fraudeurs

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe gewone mensen worden misleid om hun zuurverdiende geld weg te geven aan vreemden, luister dan naar Fraudeurs ​Deze podcast verkent enkele van de meest OTT-oplichters die er zijn, van schandalige paranormaal begaafden tot afpersers van complottheoretici.

beste echte misdaadpodcasts Hoffelijkheid twintigvan 69LISK: Long Island Seriemoordenaar

U hebt waarschijnlijk gehoord van deLong Island-seriemoordenaareerder (ook bekend als de persoon die verantwoordelijk is voor 11 dode lichamen gevonden in de gated community van Oak Beach). Deze podcast is gebaseerd op het boek Verloren meiden, die deze tragedie onderzoekt. Met nieuwe interviews van familieleden, politieagenten en overheidsmedewerkers kunt u meer te weten komen over deze verwarrende zaak.

beste echte misdaadpodcasts Hoffelijkheid eenentwintigvan 69Hollywood plaats delict

Hollywood is niet alleen maar glitter en glamour. Soms is het een beetje smerig. Deze podcast speelt daarop in en legt de best bewaarde geheimen van Hollywood bloot, zoals wat er echt achter de schermen is gebeurd De Brady Bunch.

beste echte misdaadpodcasts Hoffelijkheid 22van 69De vrouw van de officier

Opgesloten in een kast met een schotwond in haar hoofd en het dienstwapen van haar man onder haar lichaam, werd Jessica Boynton levend gevonden. Haar man, politieagent Matthew Boynton, was degene die om hulp riep en meldde twee geweerschoten vanuit het huis. Maar wie heeft het gedaan? De vrouw van de officier stelt die vraag en of dit een mislukte romance in een kleine stad was of iets dat nog schokkender was.

beste echte misdaadpodcasts Hoffelijkheid 2. 3van 69Morbidologie

Georganiseerd door Emily G. Thompson, auteur van 'Unsolved Child Murders', the Morbidologie podcast neemt luisteraars mee op een zeer gedetailleerde weg van echte misdaad. Wekelijks uitgebracht in afleveringen van een uur, kunnen abonnees luisteren naar 911-oproepen, interviews en getuigenverklaringen van enkele van de meest verontrustende moorden over de hele wereld.

beste echte misdaadpodcasts Hoffelijkheid 24van 69In het donker

Benieuwd naar de effecten van een gebrekkig en falend rechtssysteem? Luister naar seizoen twee van In het donker , dat zich concentreert op het hartverscheurende verhaal van Curtis Flowers, een zwarte man uit Winona, Mississippi, die zes keer werd berecht voor hetzelfde misdrijf. Flowers bracht meer dan 20 jaar in de gevangenis door voordat de aanklacht werd ingetrokken, en ontsnapte aan zijn zeer gewilde executie door een blanke officier van justitie.

beste echte misdaadpodcasts Hoffelijkheid 25van 69Papieren geesten

Na een zoektocht van tien jaar naar antwoorden, ontdekt onderzoeksjournalist en auteur van echte misdaden M. William Phelps nieuwe informatie over vier jonge meisjes uit naburige steden in New England die allemaal in de jaren zeventig verdwenen zijn. In de afgelopen 50 jaar is er geen enkele aanhouding gepleegd in verband met hun zaak. Maar nu kan dat allemaal veranderen.

beste echte misdaadpodcasts Hoffelijkheid 26van 69Crimineel perspectief

Precies zoals de naam al aangeeft, benadert deze podcast echte misdaad niet alleen vanuit de invalshoek van het slachtoffer, maar ook vanuit de crimineel. Je hoort de stoere, maar moeilijk te onderbreken convo's met mensen als 'The Vampire of Paris', maar ook hartverscheurende sit-downs met mensen zoals Jennifer Carole, wiens ouders allebei zijn vermoord doorDe Golden State Killer​

beste echte misdaadpodcasts Hoffelijkheid 27van 69Dakota in de schijnwerpers

De serie, gehost door James Wolner, beschrijft enkele zeer huiveringwekkende verhalen, zoals die van William Wolf Jr., wiens lichaam werd gevonden in Fargo, North Dakota in twee plastic zakken door een man kanovaren. Tweeënveertig jaar later, en de zaak is nog steeds niet opgelost.

beste echte misdaadpodcasts Hoffelijkheid 28van 69Kanarie

Helaas is aanranding een ervaring waar veel vrouwen mee kunnen praten - of ze het nu zelf hebben meegemaakt of iemand anders kennen die dat heeft gedaan. Kanarie , een podcast van de Washington Post , werpt licht op dat verband en belicht het verhaal van twee vrouwen, een in Washington, D.C. en een ander in Birmingham, Alabama, die weigerden te zwijgen.

beste echte misdaadpodcasts Hoffelijkheid 29van 69Morbide

Als je je echte misdaad leuk vindt met een lachje, kijk dan eens Morbide. Gehost door een autopsietechnicus en een haarstylist, pakken de twee elke week een nieuwe zaak aan, waarbij ze de perfecte combinatie van huiveringwekkende details en humor uitdelen. Deze wil je delen met de groepschat.

beste echte misdaadpodcasts Hoffelijkheid 30van 69Medische moorden

Alleen omdat ze in de gezondheidszorg werken, wil nog niet zeggen dat ze altijd levens redden. Deze podcast verkent de sinistere kant van de geneeskunde en legt enkele van de meest beruchte moordende doktoren en verpleegsters bloot.

De volgendeHet leven van de koningin-moeder in foto's Lindsay Geller is de Love & Life Editor bij ons, gespecialiseerd in entertainmentnieuws en berichtgeving over cultuur. Redactieassistent Madeline Howard is de redactieassistent bij ons. Assistent redacteur Alexis Jones is assistent-redacteur bij ons, waar ze in verschillende branches schrijftWomensHealthmag.com, inclusief leven, gezondheid, seks en liefde, relaties en fitness, terwijl ze ook bijdragen aan het gedrukte tijdschrift.