6 voedingsmiddelen die u nooit in uw vriezer zou moeten stoppen

never-put-vriezer.jpg

Het is de hoofdregel van diepvriezers: als het eenmaal is ingebracht, zal het nooit meer hetzelfde smaken.

Maar voor sommige soorten voedsel zou een betere regel zijn: het zal vreselijk smaken, je ziek maken of overal in je ijsblokjesbakje exploderen.

Dus in naam om je smaakpapillen de moeite te besparen, vroegen we de beroemde chef-kok Diane DiMeo, een kampioen op Food Network's Gehakt , om het voedsel te delen dat u in geen geval in uw vriezer mag laten vallen.Eieren in hun schelpen
In de vriezer worden deze dingen tikkende door voedsel overgedragen ziektetijdbommen. Vriestemperaturen zorgen ervoor dat het watergehalte van eieren uitzet, wat mogelijk de schaal kan doen barsten en nare bacteriën kan binnenlaten. Plus, zelfs als ze niet barsten - en een puinhoop maken van je eens zo schone witte vriezer - is het wit van hardgekookte en bevroren eieren gewoon rubberachtig en vies, zegt DiMeo.

Verse producten
Je zult vooral alles wat waterrijk is ver weg, ver weg van je vriezer, willen bewaren - tenminste, als je van plan bent het te ontdooien. Denk aan: watermeloen, appels, selderij, bladgroenten, aardappelen en komkommers. Als hun ijs smelt, veranderen ze in slappe, doorweekte exemplaren - een trieste terugkeer naar de tijd van je basisschoolkantine.

Verse kruiden
Hetzelfde geldt voor kruiden: zodra je ze uit de vriezer haalt, veranderen ze in een bolletje pap, zegt DiMeo. En waarschijnlijk een donkerbruine, knoestig uitziende.

Zuivel
Melk, zachte kazen (zoals ricotta, zure room en roomkaas) en yoghurt hebben allemaal hetzelfde probleem: afscheiding en stremmen. Niets dat je ooit uit de eerste hand wilt ervaren.

Ontdooid vlees en zeevruchten
Een kipfilet in de vriezer gooien is één ding. Het ontdooien op het aanrecht om je diner te heroverwegen en terug te brengen naar de vriezer is een andere. Dat alles heen en weer geeft bacteriën te veel tijd om zich voort te planten en te groeien, waardoor je een risico loopt op door voedsel overgedragen ziekten, zegt DiMeo.

Op eieren gebaseerde sauzen
Mayonaise, hollandaise, custards en schuimgebak houden het gewoon niet in de vriezer. Ze lekken vloeistof en krijgen een textuur die je absoluut niet wilt van alles wat met eieren te maken heeft.

Meer van onze
11 voedingsmiddelen die u nooit in de koelkast zou moeten bewaren
De beste manier om mango's te snijden
Een coole manier om jezelf te misleiden om nieuwe gezonde voedingsmiddelen te proberen