6 Symptomen van vroege miskraam die alle zwangere vrouwen moeten weten

Symptomen van vroege miskraam rugpijn Getty-afbeeldingen

Laten we één ding duidelijk maken: het dragen van een ander levend wezen in je lichaam is geen sinecure, dus het is volkomen begrijpelijk om er nerveus over te zijn ... of je zorgen te maken over eenmiskraam​

Je bent ook niet de enige in je angstgevoelens - volgens een studie uit 2015 die in het tijdschrift is gepubliceerd Verloskunde en gynaecologie 41 procent van de ondervraagde vrouwen die een miskraam hadden gehad, had het gevoel dat ze iets verkeerds hadden gedaan - en velen dachten (ten onrechte) dat het tillen van zware voorwerpen of superstress hun miskramen kan hebben veroorzaakt.

In werkelijkheid komen miskramen (ook bekend als een verlies van zwangerschap vóór 20 weken) voor bij ongeveer 10 procent van debekende zwangerschappen, volgens de American College of Obstetricians and Gynaecologists (ACOG) - en de helft van de tijd zijn die miskramen het gevolg van chromosomale afwijkingen die niet kunnen worden voorkomen.Verwant verhaal

Hoewel vrouwen soms terugkerende miskramen kunnen ervaren (twee of meer opeenvolgende zwangerschapsverliezen - een aandoening die moet worden onderzocht op een onderliggende oorzaak, zoals genetische defecten of chronische aandoeningen), is een miskraam meestal een op zichzelf staande gebeurtenis. Koppels zullen vaak succesvolle zwangerschappen hebben.

Toch kan die geruststelling maar zo ver gaan - vooral wanneer je wordt geconfronteerd met een steek, bloeding of krampen tijdens de zwangerschap. Als u zich überhaupt zorgen maakt, neem dan zeker contact op met uw arts, die u kan vertellen of u moet worden onderzocht. En alleen omdat u enkele van deze tekenen van een vroege miskraam opmerkt, wil dat nog niet zeggen dat er iets mis is.

Dat gezegd hebbende, kan het geen kwaad om geïnformeerd te worden over mogelijke rode vlaggen - hier zijn de symptomen van vroege miskraam waar u op moet letten wanneer u verwacht.

1. Je bloedt behoorlijk hevig.

Hoewel, ja, bloeden een teken is van een miskraam, hangt het ervan af wat voor soort bloeding u ervaart: spotting kan bijvoorbeeld volkomen normaal zijn. 'Terwijl het bevruchte ei zich nestelt of in de baarmoeder implanteert, kun je wat vlekken zien', zegt Kecia Gaither, M.D ., een specialist in de geneeskunde en de moeder van de foetus. Je kunt ook een bloeding achter de zich ontwikkelende placenta ervaren, zegt ze.

Verwant verhaal

Helder rood bloed en hevig bloeden zouden echter alarmbellen moeten doen rinkelen, zegt Gaither. Als de zwangerschap aanhoudt na enige bloeding, kan dit een dreigende miskraam worden genoemd en moet deze worden gecontroleerd door een arts, volgens de Amerikaanse National Library of Medicine

2. U ziet zeer grote bloedstolsels en weefsel.

Hoewel sommige bloedingen en spotting normaal kunnen zijn (d.w.z. geen reden tot bezorgdheid) tijdens de zwangerschap, zou stolling van welke aard dan ook u ertoe moeten aanzetten uw obgyn te bellen. Sommige stolsels kunnen zelfs zo groot worden als een citroen, per gepland ouderschap

Uw lichaam kan ook ander weefsel passeren (dat veel op hevig bloeden zal lijken), of een lichtroze vaginaal vocht. Hoe dan ook, als je zwanger bent en je merkt dat er iets mis is met wat er uit je vagina komt, is het tijd om een ​​dokter te zien.

3. Je hebt pijn en krampen, zoals PMS.

Als het gaat om krampen, kunnen menstruatie-achtige krampen volkomen normaal zijn als je baarmoeder begint uit te zetten, zegt Gaither. Andere keren kan krampen een teken zijn van een vroege miskraam. 'De krampen zijn van de samentrekkende baarmoeder die probeert dezwangerschap, ”Zegt Gaither.

Bloeden en krampen kunnen ook tekenen zijn van andere zwangerschapsproblemen, zoals buitenbaarmoederlijke zwangerschappen (wanneer een bevruchte eicel zich ergens buiten de baarmoeder hecht - meestal aan een eileider). Dus als u last heeft van bloedingen en krampen nadat u heeft ontdekt dat u zwanger bent, is het goed om u te laten controleren, hoe dan ook.

4. Je rug maakt je kapot.

Net als bij krampen kunt u ook last krijgen van een lage rugpijn dat kan variëren van licht tot ernstig ongemak. Maar nogmaals, dit kan ook normaal zijn tijdens een gezonde zwangerschap. Het beste advies is saai, maar waar: praat altijd met uw arts als u zich zorgen maakt over uw symptomen - zij zijn er om u op alle mogelijke manieren te helpen.

5. Je ob-gyn vindt geen hartslag.

Om eerlijk te zijn, dit is geen symptoom, maar dat komt omdat er soms geen symptomen zijn bij een miskraam. Volgens Planned Parenthood kan het ook zo simpel zijn als je niet meer zwanger voelen.

Verwant verhaal

In andere situaties kunnen vrouwen een 'niet-levensvatbare zwangerschap' hebben, zegt Gaither. (Misschien hoor je vrouwen het ook een gemiste miskraam noemen.) Het gebeurt wanneer een zwangerschap niet verloopt, vooral in het eerste trimester. U merkt misschien dat de symptomen die u eerder voelde (misselijkheid, bijvoorbeeld) verdwenen zijn, hoewel deze mogelijk pas verdwijnen als de hormoonspiegels zijn afgenomen, zegt Gaither.

6. Je bent laat ... en je bent nooit te laat.

Als je menstruatie meestal als een uurwerk komt, maar deze keer een beetje laat komt (en je hebt onbeschermde seks gehad), heb je misschien een chemische zwangerschap gehad, zegt Gaither.

Dit gebeurt meestal zonder dat u het weet (tenzij u het probeert en u doet een zwangerschapstest). Kortom, een chemische zwangerschap vindt plaats wanneer het ei en het sperma elkaar ontmoeten, implanteren en je lichaam het hormoon HCG produceert, maar de dingen ontwikkelen zich niet verder, zegt Gaither. Chemische zwangerschappen kunnen 50 tot 75 procent van alle miskramen uitmaken, zegt de American Pregnancy Association

Jessica Migala is een gezondheidsschrijver die gespecialiseerd is in algemeen welzijn, fitness, voeding en huidverzorging, met werk dat is gepubliceerd in onze Glamour, Health, Men's Health en meer.