6 redenen waarom je jezelf NIET MOET verhongeren nadat je je te veel hebt overgegeven

verhongeren-na-over-indulge.jpeg

Dus gisteravond heb je een halve pizza gegeten ... en een cupcake ... en twee glazen wijn gedronken. Dit lijkt misschien contra-intuïtief, maar jij zou niet moeten Beperk uw voedselinname daarna ernstig - het is een van de ergste dingen die u kunt doen. 'Laten we zeggen dat je 1.200 calorieën overboord gaat', zegt Karen Ansel, M.S., R.D., auteur van Het kalenderdieet: een gids van maand tot maand om af te vallen terwijl u leeft ​'Om dat in perspectief te plaatsen: het is ongeveer een derde van een pond. Het maakt gewoon niet veel uit voor uw algehele gezondheid of uiterlijk. ' In plaats van onmiddellijk een sapkuur te ondergaan, raadt Ansel aan om de komende dagen gewoon bewuster te eten tijdens elke maaltijd. Ontdek alle redenen waarom u niet in de superbeperkende modus zou moeten gaan na te veel eten:

Het klopt met je metabolisme
Als u uw dieet te veel beperkt, veroorzaakt dit grote schade aan uw glucose- en insulinespiegels, die beide belangrijke spelers zijn als het gaat om een ​​soepel lopend metabolisme, zegt Ansel. 'Studies hebben aangetoond dat het eten van onregelmatige maaltijden, zoals slechts één keer per dag, je glucosetolerantie schaadt, dus je kunt het niet zo effectief gebruiken', zegt ze.

MEER: Kan cardio je echt te veel laten eten?U zult ook niet kunnen sporten
Hoe kun je het in de sportschool doden als je geen energie hebt? 'Er zijn onderzoeken gedaan naar atleten die periodiek vasten tijdens de ramadan, en hun prestaties lijden er echt onder', zegt Ansel. En als je sleept, ben je minder snel waakzaam over je vorm en loop je mogelijk een blessure op.

Het is moeilijker om te slapen
'Ik zie wat slaapproblemen bij cliënten die overdag niet genoeg eten', zegt Ansel. De redenering is simpel: ze krijgen zo'n honger, dat hun lichaam hen steeds wakker schudt. 'Soms komen ze zelfs om 1 of 2 uur' s ochtends uit bed om eindelijk wat te eten te hebben ', zegt Ansel. Klinkt als het tegenovergestelde van een goede nachtrust, toch?

MEER: 3 manieren om emotioneel eten te stoppen voordat u begint

Niet eten staat gelijk aan een vreselijke adem
Hier is een behoorlijk overtuigend argument tegen overbeperking: 'Als je lichaam niet de koolhydraten krijgt die het nodig heeft voor energie, verbrand je vet', zegt Ansel. 'Het klinkt geweldig, maar als je alleen vet verbrandt, kom je in deze toestand die ketose wordt genoemd.' En als je ketose hebt, produceer je verbindingen die ketonlichamen worden genoemd en die een grove ademhaling veroorzaken. Dit proces verloopt ook vrij snel. 'Als je het ontbijt overslaat, kan het tegen lunchtijd beginnen', zegt Ansel.

U zult niet helder kunnen denken
Hersenen kunnen niet op alle cilinders draaien zonder de juiste voeding, zegt Ansel. Je hersenen gebruiken ongeveer 25 procent van de glucose in je lichaam, dus als je niet genoeg binnenkrijgt, werken ze op dampen. 'Je wordt moe, slechtgehumeurd, krijgt hoofdpijn en gaat waarschijnlijk niet zo goed werken', zegt Ansel.

Het maakt een eetbui vrijwel onvermijdelijk
We weten allemaal dat als u niet eet, u zich later waarschijnlijk niet meer kunt beheersen. Het stiekeme hieraan dat je je misschien niet realiseert, is hoe gemakkelijk het een cyclus kan worden. Stel je voor: je eet niet de hele dag door. Aan het eind van de dag vraagt ​​uw lichaam onmiddellijke calorieën in plaats van de calorieën die u van gisteravond heeft opgeslagen. Je geeft toe en eet een ton, maar de volgende ochtend word je wakker en heb je geen honger. Al vrij snel kan dit effect ervoor zorgen dat je hele eetschema achteruitgaat. 'Ik zie veel mensen die eraan gewend raken om pas om 12.00 uur of 13.00 uur te eten, dan eten ze' s avonds ontzettend veel ', zegt Ansel. Om dit resultaat te voorkomen, moet u 's ochtends iets lichts nemen na te veel eten, ook al is het maar een yoghurt.

MEER: Q&A ;: Waarom heb ik nog steeds honger nadat ik te veel heb gegeten?