6 rare menstruatiesymptomen waarvan je nog nooit hebt gehoord

rare menstruatie-gerelateerde symptomen Getty-afbeeldingen

Opgeblazen gevoel, humeurigheid, prikkelbaarheid, acne, verlangen naar chocolade, de behoefte om te kijken La La Land bij herhaling - u bent waarschijnlijk zeer bekend met de gebruikelijke symptomen van PMS. Hoe dichter je bij je maandelijkse date met tante Flo komt, hoe slechter je je voelt. Tot, boem, je bloedt, en dan voel je je beter.

Premenstrueel syndroom komt net zo vaak voor als de andere vloek van het bestaan ​​van de vrouw,cellulitis, dat wil zeggen dat meer dan 90 procent van de vrouwen zegt dat ze het hebben, volgens de Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services

PMS is een combinatie van fysieke en emotionele symptomen die worden veroorzaakt door de snelle daling van progesteron en oestrogeen direct na de eisprong. Wanneer deze vrouwelijke geslachtshormonen verhoogd zijn, voel je je kalm, gelukkig en onder controle. Als ze vallen, voel je vaak alles behalve. Voor de overgrote meerderheid van de vrouwen zijn de PMS-symptomen relatief mild, maar ongeveer 8 procent ervaart ernstige symptomen, een aandoening die bekend staat als premenstruele dysforie-stoornis, volgens de HHS. (Als u een van desymptomen van PMDD, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.)

Wat u misschien niet weet over PMS-symptomen, is dat ze veel verder kunnen gaan opgeblazen gevoel en krampen, inclusief rare symptomen waarvan je nooit zou denken dat ze verband houden met je menstruatie. Door elke maand uw menstruatiesymptomen te volgen - vooral de vreemde - en uw cyclus, kunt u erachter komen hoe u het beste kunt omgaan.

Op welke rare menstruatiesymptomen moet je letten? Van spierpijn om kastreorganisaties te voltooien, hebben we enkele van de vreemdste afgerond.

Je bent halverwege je normale run en je zuigt al wind

Buiten adem Getty-afbeeldingen

Voel je alsof je bentbuiten ademsneller dan normaal? Schraap het tot hormonen. Waar u zich in uw menstruatiecyclus bevindt, kan uw ademhalingspatroon beïnvloeden, volgens a studie gepubliceerd in de American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine ​Onderzoekers ontdekten dat piepende ademhaling en kortademigheid tegen het einde van je cyclus kunnen toenemen, net voordat je ongesteld wordt.

Goed nieuws: ademen zou gemakkelijker dan normaal moeten aanvoelen rond de tijd dat je ovuleert, halverwege de cyclus, volgens onderzoekers.

Gerelateerd: Wat de consistentie van uw menstruatiebloed betekent over uw gezondheid

Je tepels zijn allemaal tintelend en je moet 24/7 een BH dragen

Tepelgevoeligheid en pijn Getty-afbeeldingen

Is gestegen gevoelige borsten en gevoeligheid - het soort dat ervoor zorgt dat je achterstevoren onder de douche staat en in een beha slaapt om onbedoelde wrijving te voorkomen - kan voortkomen uit PMS, zegt ob-gyn Diana Ramos, MD, medevoorzitter van het National Preconception Health and Health Care Initiative . 'De meest voorkomende vorm van pijn in de borsten is cyclisch, houdt verband met je menstruatie en is normaal', legt ze uit.

U moet weten dat de meest voorkomende medische remedies voor PMS, zoals hormooncrèmes of anticonceptiepillen, dat wel kunnen ook borstpijn veroorzaken, voegt ze eraan toe. Dubbel-D klap!

Verwant: 11 tepelfeiten die u in uw leven nodig hebt

Je hebt ineens zin om een ​​slechte gewoonte op te geven

Slechte gewoonten doorbreken Getty-afbeeldingen

Werkelijk? PMS kan u inspireren om met een slechte gewoonte te stoppen? Het is waar, zegt a studie gepubliceerd in Biologie van sekseverschillen ​Onderzoekers ontdekten dat vrouwelijke rokers succesvoller waren in het stoppen als ze aan het einde van hun menstruatiecyclus begonnen.

Het is niet zo gek als het klinkt: je hormonen beïnvloeden hoe je beslissingen neemt over beloningen. Tijdens de eerste helft van je cyclus geef je meer toe aan verleiding, maar in de tweede helft van je cyclus blijf je volgens onderzoekers eerder vastberaden. Beste voordeel van PMS ooit? (Geef je nieuwe, gezonde routine een kickstart met De onze 12 weken durende transformatie van het hele lichaam

Je kunt gewoon niet lijken te herstellen van een beendag

Spierpijn Getty-afbeeldingen

Heeft u een blauwe plek die niet geneest of krijgt u extra pijnlijke spieren na een zware training? Als je de komende week je menstruatie verwacht, geef dan je PMS de schuld. Vrouwen herstellen in de week voor hun menstruatie langzamer van spierschade, zegt a studie gepubliceerd in de Journal of Head Trauma Rehabilitation.

Ze hebben echter goed nieuws voor vrouwen op deanticonceptiepil. De kunstmatige hormonen in de pil lijken bescherming te bieden tegen dit effect en helpen vrouwen op hun gebruikelijke tempo te herstellen, ongeacht het tijdstip van de maand.

Kijk hoe een hete dokter uitlegt waarom die hardnekkige blauwe plek niet zal genezen:

Je snakt naar een biefstuk van 12 ons

Verlangens naar vlees Getty-afbeeldingen

Zelfs als je normaal gesproken geen grote vleeseter bent, kan het verlangen naar rood vlees een van de kenmerkende visitekaartjes van tante Flo zijn. Waarom? Omdat rood vlees rijk is aan ijzer, hetzelfde ijzer dat je verliest via je menstruatiebloed, zegt a studie gepubliceerd in de American Journal of Epidemiology ​In de studie aten vrouwen met de ergste PMS-symptomen ook het minste ijzer.

Als u vatbaar bent voor zware menstruaties, overleg dan met uw arts om ervoor te zorgen dat uw ijzerniveaus onder controle zijn, zegt Ramos.

Verwant:14 Vegetarische voedingsmiddelen die meer ijzer bevatten dan vlees

Je bent geobsedeerd door de schaal

Gewichtsobsessie Getty-afbeeldingen

Een opgeblazen gevoel en dik voelen is niet per se een verrassend symptoom van PMS, maar voor veel vrouwen gaat het veel verder dan een 'dikke dag' hebben. Onderzoek gepubliceerd in de International Journal of Eating Disorders concludeerde dat PMS-hormonen gewichtsobsessies kunnen veroorzaken en uw zelfbeeld kunnen torpederen.

Als u gewoon weet dat dit mogelijk is, kunt u de dingen in het juiste perspectief houden als u zich slecht voelt, als u zich slecht voeltlichaamsbeeldis een groot probleem voor je, praat dan met je dokter of een psycholoog, raadt Ramos aan.