6 manieren om meer calorieën te verbranden op een roeimachine

gewichtsverlies van de roeitrainer Shutterstock

Als je zin hebt in eencardiofix, bent u waarschijnlijk op weg naar de loopband of elliptisch. We gaan door en vermoeden dat de old-school roeitrainer in de hoek niet veel liefde van jou krijgt.

Maar, in de woorden van de Notorious BIG, het is tijd om dat oude ding terug te brengen, zegt Gretchen Raddatz, een roeitrainer bij de boetiekroeistudio Row House in New York City. 'Een roeier is gemakkelijker voor jougewrichtenomdat er geen impact is, maar je kunt zoveel calorieën verbranden ', zegt ze. Dat komt omdat het al uwspieren, van armen totkernbenen, waardoor uw hartslag maximaal wordt. Het is zo ongeveer de ultieme training voor het hele lichaam.

VERWANT:Dit is de beste oefening om al die kernspieren te trainen

Om erachter te komen hoe je al die vetvernietigende kracht kunt benutten, hebben we Raddatz gegrild over de beste strategieën voor je eigen roeitraining. Bekijk deze tips en bereid je voor om je volgende rij te verslaan.1. Zit langer

Als je je kern wilt activeren, is het essentieel om de juiste uitlijning te behouden. 'Ga zo lang mogelijk zitten - maak je rug niet rond, til je borst op, kijk voor je uit en laat je hoofd niet vallen', zegt Raddatz. 'Op deze manier houd je je luchtwegen open en wordt de training effectiever.'

Bekijk deze training voor het hele lichaam waar je super zweterig van wordt.

2. Concentreer u op uw benen

Door met uwpotenbij elke slag in de hielsteun, werk je meer van de grote spieren in je onderhelft (zoals die buit), wat je zal helpenverbrand meer calorieën​'De verbinding met je voeten is wat je kracht geeft en de verbranding van calorieën versnelt', zegt Raddatz. Ongeveer 50 procent van uw inspanning moet afkomstig zijn van uw stengels, 30 procent via uw kern en rug en 20 procent via uw armen.

VERWANT: 7 redenen waarom uw dijen niet veranderen, hoeveel u ook traint

3. Voer Power Stroke-intervallen uit

Meng na je warming-up drie sets van wat Row House krachtslagen noemt. 'Dit zijn snelle, harde slagen die weer exploderen', zegt Raddatz. Terwijl je ritme hetzelfde moet blijven gedurende deinterval, je zult harder duwen met je voeten en harder trekken met jekernen armen om sneller te roeien. Voer 10 krachtslagen uit met een snelheid van 24 slagen per minuut, gevolgd door 10 herstelslagen. Je kunt je slagen per minuut of SPM terugvinden op het scherm van de roeitrainer. Doe een tweede set met 26 slagen per minuut, nog eenherstel, en een laatste set met 28 slagen per minuut. (Werk aan uw doelstellingen voor gewichtsverlies met die van ons Zie er beter naakt uit DVD.)

4. Voltooi een ladderoefening

Beginroeienmet een lage snelheid van 22 slagen per minuut, en ga elke 30 tot 60 seconden een slag omhoog totdat je 30 slagen per minuut bereikt. 'Hierdoor kun je sneller stappen, waardoor je meer calorieën verbrandt', zegt Raddatz. 'Je gaat van een aerobe zone naar een anaerobe zone in sprintstijl.' Zodra je 30 hebt bereikt, keer je de koers om en ga je terug naar benedenladder, totdat je 22 slagen per minuut bereikt.

VERWANT:De 18 minuten durende fitnessroutine die je lichaam totaal zal veranderen

5. Inclusief duurtraining

Aan de andere kant van het spectrum, langzaam en stabielduurtrainingenkan ook het verbranden van calorieën een boost geven, zegt Raddatz. Ze zegt dat werken met 85 procent van je maximale hartslag, of hard genoeg dat je niet meer dan een paar woorden tegelijk kunt zeggen, gedurende een langere periode kan helpen om veel calorieën te verbranden. Om die calorie-verpletterende voordelen te krijgen, roei je op mediumintensiteit(24 tot 26 slagen per minuut) gedurende acht minuten, met behoud van een constant tempo. Voor nog meer verbranding, rond deze duurtraining af met de ladderboormachine of de krachtslagintervallen hierboven.

6. Verander uw roeiplan elke dag

Om je lichaam te laten raden, a.k.a. hield het in piekvetverbrandingsmodus, probeer je training af te wisselen met kortereinterval met hoge intensiteitsessie op sommige dagen en langere rijen met uithoudingsvermogen op andere, zegt Raddatz. Omdat roeien zowel kracht als combineertcardiotraining, het is superefficiënt, zegt ze. 'Je training op de roeier hoeft geen lange training te zijn om een ​​goede training te zijn.'