5 plaatsen waar u twee keer over moet nadenken over pincetten

wenkbrauwhaar plukken Getty-afbeeldingen

Als je een willekeurig haar op je lichaam ziet, kom je waarschijnlijk in de verleiding om het eruit te trekken. Het is tenslotte een haar dat niet op zijn plaats is en het is daar. Maar experts zeggen dat je even moet wachten voordat je blij wordt.

Dat komt omdat je met een pincet een haar plukt, het trekt de haarschacht bij de wortel uit de huid, zegt Joshua tekenaar , M.D., een in New York City gevestigde board-gecertificeerde dermatoloog. 'Hoewel er een zekere mate van ontsteking in het haarzakje kan zijn door een pincet, wordt pincet over het algemeen niet beschouwd als een vorm van permanente ontharing en zal er een nieuwe haar worden geproduceerd', zegt hij. Maar u kunt uw huid ook traumatiseren of littekens veroorzaken, waardoor er blijvende schade ontstaat in het gebied, daarom is het het beste om voorzichtig te werk te gaan.

'Het hangt echt af van de locatie', zegt Gary Goldenberg , M.D., medisch directeur van de Dermatology Faculty Practice aan de Icahn School of Medicine op de berg Sinaï.Dit zijn de gebieden waarvan experts zeggen dat je er twee keer over moet nadenken voordat je epileert:

Wenkbrauwen Getty-afbeeldingen

Natuurlijk epileer je je wenkbrauwen waarschijnlijk de hele tijd, maar wenkbrauwhaar is erg gevoelig voor trauma en herhaaldelijk epileren kan permanente schade aan de haarzakjes veroorzaken, zegt Goldenberg.

'Trimmen of harsen is beter', zegt Goldenberg. Maar hij waarschuwt dat harsen ook blijvende wenkbrauwen kan verdunnen. Kortom, als je al jaren superdunne wenkbrauwen wiegt en plotseling besluit dat je Cara Delevingne wilt channelen, is het misschien moeilijker dan wanneer je je wenkbrauwen gewoon de hele tijd had laten zitten.

Bekijk drie eenvoudige manieren om volle, fantastische wenkbrauwen te krijgen:

Tepels Getty-afbeeldingen

Als je een tepelhaar moet plukken, is het het beste om ervoor te zorgen dat er minstens één tot twee millimeter groei is voordat je met het epileren begint. 'Anders kan de pincet zelf trauma aan de huid veroorzaken als je probeert een heel kort haar vast te pakken', zegt Zeichner. Weet dit gewoon: er is een kans dat u een infectie kunt veroorzaken, dus ga voorzichtig te werk. Trimmen is hier een betere optie.

VERWANT: Waarom haar uit je tepels en andere ongemakkelijke plekken groeit

Mollen Getty-afbeeldingen

Haar dat uit een moedervlek komt, ziet er een beetje raar uit, maar als je het plukt, kan dit een ontsteking en een mogelijke infectie veroorzaken, zegt Goldenberg. 'Het is het beste om een ​​pincet te vermijden', zegt hij. 'Trimmen of laserontharing zijn veel veiliger en kunnen meer permanente resultaten opleveren.'

Acne Getty-afbeeldingen

Het is vrij gebruikelijk om een ​​puspuistje rond een haar te ontwikkelen, zegt Zeichner, en het is meestal een vorm van folliculitis (een milde infectie rond de haarschacht) in plaats van legitieme acne. `` Terwijl het plukken van het haar, waarmee pus wordt verwijderd, de infectie kan helpen verhelpen, moet je ook een afspraak met antibiotica maken, zoals vrij verkrijgbare bacitracinezalf '', zegt hij, erop wijzend dat het uitproberen van een drooggel met salicylzuur kan ook nuttig zijn.

Als het echter echt een puistje is, zou je nog meer schade kunnen aanrichten, waardoor de kans groter is dat je bacteriën erin krijgt, en de kans dat je een litteken krijgt, vergroot, zegt Goldenberg. Bovendien zal het echt heel erg pijn doen. Wees dus gewaarschuwd! (We raden dit rustgevend aannatuurlijk combo-masker en spotbehandelingom te gaan met puistjes.)

VERWANT:6 gewoonten die je poriën verstoppen als geen ander

Ingegroeide haar Getty-afbeeldingen

Ingegroeide haren suuuck , maar het is geen goed idee om ze met een pincet te pincet. 'Het verhoogt het risico op infectie en kan littekens veroorzaken in het gebied', zegt Goldenberg. In plaats daarvan zegt hij dat het het beste is om een ​​warm kompres aan te brengen of je dermatoloog te raadplegen om er zeker van te zijn dat het gebied niet hoeft te worden leeggemaakt.

Dus, als je twijfelt, relax dan bij het plukken van je haar. Iedereen heeft haren op rare plekken, en het maakt echt niet uit. Als u er echter echt last van heeft, probeer het dan bij te knippen of raadpleeg uw dermatoloog voor hulp.