4 stappen die ervoor zorgen dat u niet eet als u niet echt honger heeft

wh-4-stpes-voorkomen-eten.jpg

Eet je wel eens een tussendoortje en voel je daarna geen voldoening? Of wil je eten terwijl je op het werk in de ruimte staart? Dan is de kans groot dat je om een ​​andere reden hebt gegeten dan dat je lichaam voeding nodig heeft. 'Honger is de brandstofmeter van je lichaam', zegt Michelle May, MD, auteur van Eet waar je van houdt, hou van wat je eet en maker van de Heb ik honger? Mindful Eating-programma ​'De truc is om op de signalen van honger te letten voordat je gaat eten. Het is alsof je je brandstofmeter controleert voordat je van de snelweg af stapt om te tanken. ' Hier is het stapsgewijze proces van May om precies dat te doen:

Pauzeer voordat je gaat eten
'De sleutel is bewustwording', zegt May. 'Als je zin hebt om te eten, pauzeer dan altijd op dat moment tussen willen eten en echt eten.' Hier kom je erachter of je honger hebt of gewoon verveeld, moe, gestrest of dorstig bent. May zegt dat je niet per se om de twee of drie uur moet eten, zoals sommige experts suggereren - alleen als je echt honger hebt - maar dat je om de twee of drie uur kunt inchecken als je het druk hebt en vaak vergeet te eten tot je verhongeren. 'Je lichaam op het punt van honger laten komen, is ook gevaarlijk', zegt ze. 'Je bloedsuikerspiegel is superlaag, en alle uitgebalanceerde voedingsideeën en genot verdwijnen uit het raam, dus je kunt te veel eten.' Stel indien nodig een alarm in op uw telefoon.

Controleer op hongeraanwijzingen
May raadt aan om je vuist op je buik te plaatsen, direct onder het borstbeen, en te controleren op signalen van echte honger. 'Vestig alle aandacht op dat gebied', zegt May. 'Je moet letten op lichamelijke symptomen zoals weeën, grommen en gevoelens van leegte - of dat het gebied vol of uitgerekt aanvoelt.' Als het het eerste is, heb je waarschijnlijk echt honger. Als het het laatste is, heb je waarschijnlijk zin in iets anders dan eten.

Doe een Body-Mind-Heart-scan
May zegt dat je naar drie verschillende gebieden kunt kijken om te bepalen of je moet eten of alleen willen te eten: 'Ik raad aan om te doen wat ik een body-mind-heart-scan noem', zegt ze. Wat het lichaam betreft, zegt May dat je van top tot teen moet beginnen met scannen en alleen de verschillende sensaties in je lichaam moet opmerken. Vaak kan spanning, zoals in de nek en schouders, duiden op angst of stress, niet op honger. Als je productiviteit laag is en je merkt dat je je afvraagt ​​wat er in de pauzeruimte zit of waar je je volgende maaltijd eet, heb je waarschijnlijk geen honger, maar verveel je je misschien gewoon. Luister voor je hart naar je emoties. Voel je je moe van een avondje uit of ben je gestrest over een werkdeadline? Misschien veroorzaakt je angst 'honger naar het hoofd', zegt May. 'Doe dit voordat je gaat eten', zegt ze. 'Als je niet echt honger hebt, begin je te eten en voel je je niet tevreden [aangezien je de echte oorzaak van het probleem niet aanpakt], waardoor je steeds meer gaat eten.'

Richt u op uw behoeften (behalve eten)
Als je er ooit niet zeker van bent of je echt honger hebt - en weet dat je niet helemaal uitgehongerd bent - probeer dan eerst andere problemen aan te pakken. Ga naar buiten om een ​​blokje om te lopen om stress te verlichten, ga liggen voor een powernap van 20 minuten als je moe bent, of drink een glas water om te proberen de aanhoudende dorst weg te nemen. 'Je hebt misschien maar een paar momenten nodig om je weer te centreren', zegt May. Als je, nadat je dit hebt gedaan, het gevoel hebt dat je honger is toegenomen (aangezien je niets hebt gegeten), kun je er zeker van zijn dat het je eetlust is die moet worden aangepakt - en niet een ander probleem.

Meer van onze
Mindful eten: maak je bord schoon (opruimen)
De oefening die u zou kunnen helpen minder te eten
De eenvoudige manier om bewuster te eten