4 onverwachte manieren waarop u uw lippen vernietigt

lips2.jpg Shutterstock

We vroegen visagist, hoofdredacteur van Yahoo! Schoonheid, en oprichter van Bobbi Brown Cosmetics, Bobbi Brown, voor de 411 over hoe je je lippen er prachtig uit kunt laten zien. Dit is wat ze te zeggen had:

Lippen krijgen een ruwe deal.

Ze hebben een dunne huid, missen olieklieren en worden blootgesteld aan de elementen. Als gevolg hiervan zijn ze gemakkelijk gebarsten. Dan is er de leeftijdsfactor: naarmate we ouder worden, worden de lippen kleiner en droger en verliezen ze kleur. Maar de meeste vrouwen maken van lipverzorging geen groot deel uit van hun schoonheidsroutine - en dat zouden ze ook moeten doen. Hier is je plan voor een gezondere, gladdere steenbolk.Brillen, Oor, Fruit, Voedsel, Natuurlijk voedsel, Oorbellen, Eten, Mensen in de natuur, Mode-accessoire, Sieraden,Shutterstock

Hydrateer van binnenuit
Droge lippen kunnen een van de eerste tekenen zijn dat u niet genoeg water drinkt. Ze kunnen ook laten zien dat u gestrest bent - wat uw lichaam verpest en het van essentiële voedingsstoffen, waaronder water, uitput.

Rehydrateren hoeft niet te betekenen dat je acht glazen H2O moet drinken. Kruidenthee, kokoswater en zelfs fruit en groenten met een hoog watergehalte (meloen, komkommer) kunnen meetellen voor uw totale inname. De ideale hoeveelheid is voor iedereen anders, maar als je urine helder tot lichtgeel is (en je lippen minder droog zijn), doe je het best goed.

VERWANT: Geeft drinkwater je echt een stralende huid?

Sla de stok over
Die wasachtige balsem die je obsessief aanbrengt? Hoewel het geweldig is om te beschermen tegen vochtverlies, wordt het niet echt opgenomen in de liphuid om enige hydratatie toe te voegen. En als er menthol of kamfer in zit, kan het de lippen verder irriteren en uitdrogen!

Kies in plaats daarvan een romige of zalfachtige behandeling die een mix van bevochtigingsmiddelen bevat (zoals hyaluronzuur of squalaan, die water uit de atmosfeer in de huid trekken) en occlusieve middelen (zoals sheaboter en avocado- en jojoba-olie, die helpen hydratatie). In een mum van tijd gebruik ik mijn oogcrème- Bobbi Brown hydraterende oogcrème ($ 50,), inclusief bevochtigingsmiddelen en occlusieven - als lipbehandeling. Het is de perfecte, niet al te vette textuur om onder lippenstift te dragen. Breng uw crème of zalf 's ochtends en' s avonds aan op de lippen en wanneer ze droog aanvoelen.

VERWANT: Kun je echt verslaafd raken aan lippenbalsem?

Vinger, lip, wang, huid, kin, tand, kaak, orgaan, nagel, duim,Shutterstock

Afbladeren
Om de ruwe huid eraf te halen, bereid ik de lippen voor met een vochtinbrengende balsem of gezichtsolie en poets ik schilferende plekken lichtjes weg met een tandenborstel met zachte haren. Het werkt als een zonnetje. U kunt ook een beetje bruine suiker en olijf- of kokosolie gebruiken en dit een paar seconden met uw vingertop inwrijven. (Gebruik gewoon geen zout - het zal een gebarsten huid prikken.) Spoel de lippen schoon en eindig met een nieuwe laag van je balsem. Exfolieer de liphuid één keer per week, toppen. Nog meer kunnen ze rauw maken.

Bescherm die baby's
Als je lip- of oogcrème geen breedspectrum-SPF bevat, bedek hem dan overdag met een balsem of lippenstift die ten minste SPF 15 bevat (maak er SPF 30 van als je naar het strand gaat).

VERWANT: De natuurlijke manier om vollere lippen te krijgen - in 4 eenvoudige stappen

Voor meer schoonheidstips en -trucs kunt u het juni 2015-nummer van onze , nu in kiosken.