13 relatie rode vlaggen om op te letten

Het argument heeft zijn limiet bereikt laflorGetty-afbeeldingen

Uit elkaar gaan is nooit echt leuk , maar zelfs erger dan een normale relatiebreuk? Een die je nooit zag aankomen.

Je totaal verblind voelen door een splitsing is eigenlijk gek-gewoon, zegt Terri Orbuch, Ph.D., een professor aan het Institute for Social Research van de University of Michigan en auteur van 5 eenvoudige stappen om uw huwelijk van goed naar geweldig te maken - vooral als je je in die allesverslindende fase van de relatie bevond waar je niet op kunt letten, oh, alles behalve hoe halsoverkop je voelt.)

Hoewel het in de gaten houden van rode vlaggen een relatiebreuk in je toekomst misschien niet zal veranderen, kan het voorkomen dat herten-in-koplampen zich op de ergst mogelijke manier verrast voelen.Hier zijn de tekenen die experts zeggen dat het meestal aangeeft dat je op weg bent naar ruw water. (Eén voorbehoud echter: beschouw dit alsjeblieft niet als een groen licht om elk element van je relatie te veel te analyseren - je zou jezelf gek kunnen maken door een gezamenlijke inspanning te leveren om naar waarschuwingssignalen te zoeken wanneer ze al dan niet bestaan.)

1. Je stopt met het kleine 'gewoon omdat' gebaren die je partner laten zien dat je van hem houdt.

Er is geen relatiedeskundige voor nodig om erachter te komen dat een tijdje 'I love you' zeggen en dan uit het niets stoppen een waarschuwing is. Maar als u vroeger uw S.O. iets van je koffiedrank alleen omdat - en nu niet meer - dat net zo zorgwekkend kan zijn, zegt Orbuch.

Hetzelfde geldt als je partner de gewoonte had om je regelmatig leuke foto's van jullie twee te sms'en, maar dat al een tijdje niet meer heeft gedaan.

Dat komt omdat koppels liefde en genegenheid uiten met hun acties, net zoals ze doen door het 'L'-woord te zeggen, legt Orbuch uit. Dus als het tonen van je partner dat je van hem houdt de laatste tijd niet zo belangrijk voor je is, moet je misschien wat onderzoek doen en nadenken over waarom.

Na hoeveel dates is het oké om iemand daarna te ghosten? Lees wat twintigers te zeggen hebben over deze en andere relatievragen:

2. Je vertelt ze niet over dat geweldige ding dat op het werk is gebeurd.

Natuurlijk lijkt het misschien niet zo erg als je er niet meteen aan denkt om je partner te vertellen wanneer je baas je extra complimenten geeft. Maar als u die neiging opmerkt om eerst andere mensen in vertrouwen te nemen - en misschien zelfs uw S.O. helemaal - wordt een patroon, het kan een waarschuwing zijn dat je je niet gesteund voelt in je relatie, zegt Orbuch.

Het is een even slecht teken als je ontdekt dat je partner niet wegrent om je te vertellen wat er in zijn of haar leven gebeurt.

'Een van de manieren waarop partners een band met elkaar opbouwen en een hechte band met elkaar krijgen, is door persoonlijke, vaak vertrouwelijke informatie met elkaar te delen', zegt Orbuch. Dus als je dat niet doet, nou ...

3. Je wilt elkaar niet voorstellen aan je innerlijke kringen.

Er is een reden dat de eerste ontmoeting met je ouders zo belangrijk is: het helpt je partner een idee te krijgen van je verleden en een diepere band met je leven, zegt Orbuch. Hoewel niemand van je verwacht dat je op de tweede date op een dubbele date gaat met je broer, is dat een probleem als je merkt dat je botsingen tussen je goede vrienden en je S.O. voorkomt.

En als de situatie wordt omgedraaid en je partner je aan niemand in zijn leven zal voorstellen, kan dit een teken zijn dat er een gebroken hart aan de horizon staat.

4. Een van jullie schakelt over van 'wij' zeggen naar 'ik'.

Hoe vaak je ook met je ogen rolt als je vriend met een nieuw iemand gaat daten en verandert in een 'wij'-persoon, er is een heel goede reden waarom dit gebeurt, zegt Orbuch - het is een teken dat je je leven als verweven ziet en dat je jezelf beschouwt hetzelfde team.

Als jij of je partner die mijlpaal in de relatie met het gebruik van het woord 'w' hebben overschreden - maar je merkt dat dat ophoudt - is dat een aanwijzing dat de persoon met de verandering van jargon mogelijk ook van gedachten verandert.

5. Ze hebben superstrakke lippen over relaties uit het verleden.

'Een van de manieren waarop partners een band met elkaar opbouwen en een hechte band met elkaar krijgen, is door persoonlijke, vaak vertrouwelijke informatie te delen', zegt Orbuch. Dus als je je partner vraagt ​​naar zijn ex of iets soortgelijks persoonlijks - zeg wat hij voor ogen heeft voor je gezamenlijke toekomst - en hij veegt je vragen af, dan kan dat zijn omdat hij je relatie niet zo serieus vindt.

Toegegeven, dat is niet per se een weerspiegeling van jou - ze zijn misschien niet klaar voor een relatie. Maar als dat zo is, is het beter dat u zo snel mogelijk op de hoogte bent.

6. U overlegt niet met elkaar voordat u belangrijke beslissingen neemt.

Als iemand zijn relatie als serieus beschouwt, overlegt hij met zijn partner voordat hij grote stappen in het leven zet, zegt Orbuch. Het gaat niet om goedkeuring, maar om een ​​teken dat ze samen keuzes willen maken en dat ze een gedeelde toekomst met jou zien.

Als je aan de andere kant zoiets als het feit dat je op zoek bent naar een nieuwe baan van je partner, behoudt, kan dit betekenen dat ze geen prioriteit voor je hebben.

7. Ze hebben een veel van solo-plannen.

In gezonde relaties doen paren dat niet alles samen. Maar als je partner op weg is naar een feest en ze geven je niet eens een waarschuwing, dan is daar iets aan de hand, zegt Jane Greer, Ph.D., een in New York gevestigde huwelijks- en relatietherapeut en auteur van En ik dan? Voorkom dat egoïsme uw relatie verpest ​In het beste geval was het een vergissing om u niet op te nemen. Maar het kan een andere indicatie zijn dat ze zich niet op hun gemak voelen om je tijd door te brengen met hun vrienden of familie.

En als de rollen worden omgedraaid en je merkt dat je meer geniet van de tijd die je buiten je partner doorbrengt dan met hem, dan is dat een vrij goede aanwijzing dat het tijd is om ze los te laten.

8. Je ziet hun kleine eigenaardigheden niet langer als charmant.

Als kleine gewoonten waar je vroeger onverschillig voor was - of zelfs vertederend vond - je gaan irriteren, zegt Greer dat dit betekent dat je geduld verliest met de relatie.

Het accepteren van je partner, luide telefoonstem en zo, is de sleutel tot een gezonde relatie. Dus als je merkt dat je je zelfbeheersing verliest door kleine dingen, zou je kunnen overwegen of de vuile vaat de werkelijke reden is dat je boos bent of dat het komt omdat je niet meer bij je partner wilt zijn.

9. Ze overladen je plotseling met geschenken en aandacht.

'Een partner die ineens veel attenter en compacter is, of die zonder reden cadeaus voor je begint te kopen, voelt zich misschien ergens schuldig over', zegt Greer. Als je thuiskomt bij een kant-en-klaar diner terwijl dat niet de norm is, kan dat een aanwijzing zijn dat ze zich ergens schuldig over voelen - en dus overcompenseren ze door over je heen te kruipen. Toegegeven, een aardig gebaar in afzondering is niets om in paniek te raken. Maar als het samenvalt met andere waarschuwingssignalen, dan kan het echt betekenen dat er iets aan de hand is, zegt Greer.

10. Ze beginnen je neer te halen.

Verwant verhaal

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is de moeite waard om te zeggen - vooral omdat je absoluut beter verdient dan een partner die emotioneel onvolwassen genoeg is om afstand te creëren door je te bekritiseren.

'Het doel hier is om je een slecht gevoel te geven en je terug te trekken, zodat ze niet zelf dingen hoeven af ​​te breken', legt Greer uit. De tactiek is bedoeld om je een zo slecht gevoel over jezelf en de relatie te geven dat je ermee ophoudt en het harde werk voor hen doet. Ons advies? Verlies het lage leven - en alle schuldgevoelens die u zou kunnen hebben over het dumpen ervan.

11. Er is een verandering in de manier waarop uw partner geld uitgeeft.

Als uw S.O. begint te sparen in het winkelcentrum en dat is totaal buiten hun karakter, ze hebben misschien te maken met bepaalde emoties of stressoren waar ze je niet over vertellen. Zelfs als het niets met jou en je relatie te maken heeft - zoals het verlies van een baan of een slechte investering - kan het niet delen van de reden achter hun geïmproviseerde winkeluitjes betekenen dat je partner zich niet op zijn gemak voelt om je de waarheid te vertellen. Geen geweldig teken.

Evenzo, als je partner plotseling gierig of streng is over hoe jij (of zij) geld uitgeeft, zegt Greer, is dit een andere tip van onzekerheid in de relatie.

12. Je verandert je stijl.

Ben je begonnen met het overnemen van de kledingstijl van je partner of merk je dat je je haar doet op een manier waarvan je weet dat ze het leuk vinden, maar waar je niet van houdt? Lillian Glass, Ph.D., auteur van Hij zegt, zij zegt: de communicatiekloof tussen de seksen dichten waarschuwt dat dit een rode vlag kan zijn dat je jezelf uit het oog verliest in de relatie. Doe een stapje terug en vraag jezelf af of je meer geeft dan je partner is (en wees eerlijk). Als dat zo is, is deze onbalans een teken dat jullie opnieuw moeten kalibreren - of stoppen, zegt Glass.

13. Hun lichaamstaal wordt ... anders.

Zeker, zoiets als een stressvolle week kan je partner onrustiger maken dan normaal. Maar Glass zegt dat verschillen in de maniertjes van je partner er ook op kunnen duiden dat ze zich minder op hun gemak voelen in je relatie. Iets eenvoudigs als een oogrol of het vermijden van oogcontact - als het meerdere keren gebeurt - kan een rode vlag voor een relatie zijn, zegt Glass.

Lijken ze meer opgewonden gebaren te gebruiken dan normaal? Vraag gerust of er iets aan de hand is met uw S.O. om problemen het hoofd te bieden voordat ze groter worden.

Het komt neer op: Denk na over uw relatienormen, en als u veranderingen opmerkt ten opzichte van die basislijn - bij uw partner of bij u - kan dat een teken zijn dat een van u of u beiden zich minder zeker begint te voelen in uw band. Dat gezegd hebbende, kan er iets anders aan de hand zijn, dus het is altijd het beste om het probleem te benaderen via een eerlijk en open gesprek met je partner.