12 Vrouwen leggen uit waarom ze nooit kinderen willen krijgen

dont-want-kids.jpg Shutterstock

Als je de beslissing hebt genomen om geen kinderen te hebben, denken we dat mensen dat wel zijn altijd in uw bedrijf met de vraag waarom. Iets aan zelfverzekerd zijn in uw beslissing om kindervrij te gaan, leidt tot oordeel en twijfel bij anderen - of dat nu in de vorm is van neerbuigende opmerkingen die u later van gedachten zult veranderen, vragen die u zich afvraagt ​​hoe u dat kunt doen werkelijk wees zeker, of beschuldigingen van egoïstisch zijn. Ugh.

Volgens recente gegevens van de Current Population Survey van het Amerikaanse Census Bureau verlaten steeds meer vrouwen het moederschap dan ooit tevoren - bijna de helft van de vrouwen tussen de 15 en 44 jaar oud - dus vroegen we onze lezers die dat hebben gedaan over hun keuze om een ​​kindvrij leven te leiden. Hier zijn slechts een paar redenen achter de algemene beslissing:

'Het enige wat ik ooit wilde, was kinderen krijgen. Ik heb een geweldige jeugd gehad, opgegroeid op een boerderij. Geen gsm's, geen iPad, geen PlayStation. Gewoon buiten spelen met mijn mama en papa die allebei thuis op de boerderij werken. Ik begin te denken dat ik het niet aankon om een ​​kind op te voeden in deze nieuwe wereld. Ze groeien tegenwoordig zo snel op en lijken gewoon geen jeugd meer te hebben. Als ik mijn kind onschuldig en een kind zou kunnen houden totdat het tijd was om op een natuurlijke manier op te groeien, zou ik er niet eens aan denken. Maar om een ​​kind in deze tijd te brengen - ik denk gewoon niet dat ik het kan. '​ Marie C.'Ik ben volwassen genoeg om te weten dat ik te egoïstisch ben om kinderen te krijgen. Ik hou ervan om op te pikken en te gaan waar en wanneer ik wil, reizen, geld uitgeven, overuren maken zonder schuldgevoel, dutje doen wanneer ik wil, enz. Ik ben echter een fantastische tante! '​ Lea M.

Tekst, Wit, Lijn, Lettertype, Zwart, Zwart-wit,

'Ten eerste kan ik geen baby krijgen. Ten tweede zou ik niet adopteren omdat ik liever mijn eigen bloed zou hebben. Ten derde, zo lang in leven zonder kind, realiseer ik me dat het goed komt. '​ Tegen Valerie H.

VERWANT: 10 brutale manieren om te reageren wanneer iemand vraagt: 'Waarom ben je nog niet zwanger?'

'Ik wil me niet aanmelden voor iets waar ik nooit meer uit zal kunnen komen. Je moet all-in en volledig toegewijd zijn, 100 procent, en soms heb ik het al moeilijk genoeg om voor mezelf te zorgen. Als ik het gezegde hoor: 'Moederschap is de moeilijkste baan ter wereld', neem ik dat serieus. En ik realiseerde me dat ik niet de zwaarste baan ter wereld wil. En dat is oké. Mijn welzijn staat voorop. En dat is ook oké. '​ Tegen Andriana P.

'Heb je gezien hoe kinderen zich tegenwoordig gedragen ?! Ik denk niet dat ik dat aankan. '​ Sarah T.

Tekst, Wit, Lijn, Stijl, Lettertype, Patroon, Zwart-wit, Zwart, Monochroom,

'Ik ben niet al te egoïstisch; Ik wil ze gewoon niet. Nooit gehad. Ik voel me niet aangetrokken tot kinderen, ik hou er niet van om bij hen in de buurt te zijn en ik geniet ervan om me op mijn carrière en mijn hobby's te kunnen concentreren. Ik leef mijn leven zoals ik dat wil, en dat geldt ook voor kinderen. ' —Adriana R.

'Ik had een geweldige moeder. Ze was onzelfzuchtig en werkte wel drie banen tegelijk om me door de universiteit te helpen. Ze gaf alles van zichzelf aan haar kinderen en kleinkinderen. Ik heb niet het gevoel dat ik de passie heb voor het krijgen van kinderen. Begrijp me niet verkeerd: ik hou van mijn nichtjes en zou alles voor ze doen en ben in hun leven meer dan veel tantes. Maar om zelf een kind te krijgen, te zien wat vrouwen doormaken - ik werk in de gezondheid van vrouwen - en dan hoe het de levens van mensen verandert ... het is gewoon niet voor mij. Het is iets moois en veel mensen houden ervan om kinderen te krijgen. Noem me egoïstisch of controlerend of welke naam mensen ook kiezen, maar ik hou van mijn leven zoals het is en wil het niet veranderen. Ik kan doen wat ik wil wanneer ik wil, uitslapen in de weekenden, reizen, dingen voor mezelf plannen. En eerlijk gezegd, ik koop graag sneakers - heel veel sneakers. En ik vind het heerlijk om mijn broers en zussen en hun kinderen te verwennen. Dat geeft mij vreugde! ' —Jessica S.

Tekst, lijn, lettertype, zwart-wit, zwart-wit, afbeeldingen,

'Mijn man en ik zijn begin veertig en zijn al vijftien jaar samen. We zijn altijd op dezelfde pagina geweest over het niet hebben van kinderen. We werken hard, maar houden van onze vrije tijd samen. We reizen veel en kunnen altijd ophalen en gaan. Sommigen zullen het egoïstisch noemen, maar we hebben allebei nooit de drang of behoefte gevoeld. ' —Woolley J.

VERWANT: 7 vragen die elk stel zichzelf moet stellen voordat ze een kind krijgen

'Ik ben 46 jaar en heb geen spijt van mijn beslissing om geen kinderen groot te brengen. Ik denk dat ik dat gen gewoon niet heb om me te wijden aan het transformeren van kleine baby's in volwassen, gezonde volwassenen. Ik had geen rolmodellen die ouder waren dan ik dacht dat de klus geklaard moest worden, en tot op de dag van vandaag heb ik er niet het vertrouwen in dat ik kan opvoeden zoals ik denk dat het zou moeten worden gedaan. Ik ben heel tevreden en vervuld met mijn kindvrije leven. '​ In T.

'Twee woorden: overbevolkingsprobleem.'​ Samantha B.

Tekst, Wit, Lijn, Lettertype, Zwart, Zwart-wit,

'Hoe zit het met iemands zaken? We hebben geen 'reden' nodig om geen kinderen te hebben. Ik wil geen kinderen. De laatste keer dat ik het controleerde, was het mijn leven en kon ik doen wat ik wilde. Ik ben niemand enige uitleg verschuldigd. '​ Mandie L.

'Geld. Tijd. Vrijheid. Energie. Einde verhaal. Sommige vrouwen worden geboren zonder moederlijk verlangen. Daar is absoluut niets mis mee. '​ Tegen Bethany C.