12 gezellige manieren om een ​​zeer hygge kerst te vieren

Gezellige Kerst rubriekHoe een hygge-kerst te vieren [Open] [Sluiten]

Als je deze blog al een tijdje leest, weet je dat ik een lichte obsessie heb met het Deense concept van hygge, dat ik losjes definieer als een gevoel van gezellige tevredenheid. Ik hou ook echt van de kerstperiode en hoewel mijn kinderen volwassen zijn en niet meer thuis wonen, vind ik het nog steeds leuk om het huis te versieren en over het algemeen een (ingehouden) ophef te maken.

Verwant: 25 gezellige manieren om de hygge-lijst te omarmen

Kerstmis is een vreugdevolle tijd en het Deense volk is een van de gelukkigste mensen ter wereld, dus Kerstmis is het perfecte moment om echt aan al mijn favoriete hygge-gewoonten te wennen. Slechts een paar simpele dingen kunnen echt helpen om een ​​gezellige sfeer in je huis te brengen. Ik hou van de rust om op de bank te zitten en te genieten van mijn kerstversieringen terwijl ik geniet van een kopje thee (of misschien iets sterkers - het is tenslotte vakantie!)Je hoeft ook niet te stoppen met genieten van de hygge-levensstijl met Kerstmis. De meeste ideeën die ik hieronder deel, zijn een geweldige manier om tijdens de wintermaanden te blijven genieten van eenvoudige hygge-momenten.

Op zoek naar een beetje meer hygiëne in je leven?

Meld je nu aan voor de gratis Midlife Rambler 7-Day Hygge Challenge. Elke dag ontvang je een makkelijke tip in je inbox om je dag wat meer comfort en gezelligheid te geven.

SCHRIJF ME IN!Je bent in! Controleer je e-mail voor je eerste uitdaging!

Je ontvangt ook de wekelijkse nieuwsbrief van Midlife Rambler, waar je als eerste op de hoogte bent van nieuwe freebies. Afmelden op elk gewenst moment.

12 gezellige manieren om een ​​zeer hygge kerst te vieren

Als je dit jaar de hygge-spirit naar je kerstvieringen wilt brengen, dan zul je genieten van deze 12 tradities die ik elk jaar gebruik om onze vakantie net een beetje hyggeliger te maken.

1. Weg met de rommel

Ik begin mijn kerstversiering altijd met opruimen. Hygge gaat over jezelf omringen met dingen waar je van houdt in een kalme en vredige omgeving. Als je huis vol rommel is, voel je je gestrest en kun je niet ontspannen in een hyggelig humeur. Bovendien zullen alle kerstversieringen die je ophangt alleen maar bijdragen aan het gevoel van rommeligheid, in plaats van op te vallen.

Neem even de tijd en berg alle spullen op die je hebt weggelaten. Neem ook even de tijd om je woonaccessoires te bewerken. Als een oppervlak vol en vol is, kijk dan wat je kunt opbergen tot na de vakantie.

Je hoeft niet alles weg te doen; hygge gaat niet over minimalisme. Kijk eens met een frisse blik rond in je woonruimtes en berg alles op (of doe weg!) waar je niet blij van wordt.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Courtney | Opruimexpert (@declutteranddwell) op 13 okt 2020 om 8:00 uur PDT

2. Voeg zachte en gezellige kussens en plaids toe

Als je eenmaal hebt opgeruimd, is het tijd om wat hygge-elementen toe te voegen aan je huis! Je hebt veel knusse kussens nodig om mee te ontspannen en ten minste één warme deken om lekker in weg te kruipen op de bank als het buiten guur weer is.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Scandi bohemian interiors (@s.u.s.a.p) op 6 november 2020 om 10:06 uur PST

3. Vul je huis met heerlijke vakantiegeuren

Je kunt al in de kerststemming komen voordat je begint met inrichten door je huis te vullen met heerlijke geuren. In plaats van kunstmatige geuren te gebruiken, zoals geurkaarsen, gebruiken de hygge-liefhebbende Denen liever natuurlijke ingrediënten om hun huis met kerst te vullen met heerlijke geuren.

Laat dit Kerst Kookplaat Potpourri sudderen op je fornuis en je zult urenlang genieten van de geuren van de vakantie.

Gezellige Kerst Stovetop Potpourri

Afbeelding tegoed: Een heerlijk leven

Of voeg er een paar toe oranje pomanderballen tot wat groen voor een heerlijk vakantiestuk dat ook dat huis met een heerlijke geur vult.

12 gezellige manieren om een ​​zeer hygge kerst te vieren

Afbeelding tegoed: Oude Boeren Almanak

4. Vier de adventstijd

Advent wordt gevierd in de vier weken voorafgaand aan Kerstmis. Traditioneel wordt deze tijd van het jaar besteed aan het nadenken en voorbereiden van ons hart om Kerstmis te vieren. Tijd nemen om Advent te vieren door een kaars aan te steken en een moment van stille reflectie te hebben, is een prachtige manier om te vertragen van de waanzinnige pre-kerstdrukte en tijd te besteden aan het genieten van het huidige moment.

Vier advent met een adventskrans

Het seizoen vieren met een adventskrans is een gekoesterde traditie in Scandinavische culturen. Een traditionele adventskrans bestaat uit 5 kaarsen. Elke zondag tijdens de adventstijd (de 4 zondagen voor Kerstmis) steek je een andere kaars aan. Op kerstavond steek je de laatste kaars aan.

Het is niet nodig om een ​​grote fancy krans te kopen. Ik maak meestal een simpele krans met kaarsen in metselaarpotten omgeven door natuurlijke elementen zoals feestelijk groen.

De adventskrans die ik afgelopen kerst heb gemaakt

Steek een adventskaars aan

Een andere manier om een ​​beetje hygge te brengen is met een adventskaars. Een adventskaars is een lange kaars met een merkteken voor de dag van de feestdagen. Vorig jaar begonnen we een familietraditie om elke avond de kaars aan te steken tijdens het diner en deze te laten branden tot de volgende dag terwijl we aten.

Het aansteken van de kaars en het elke avond zien branden is een geweldige manier om elke dag een beetje quality time te hebben om de hectiek van de feestdagen te onthaasten en je te concentreren op de eenvoudige geneugten van heerlijk eten.

Bekijk dit bericht op Instagram

Onze adventskaars gaat vanavond uit, maar het is nog maar het begin van de winter en tijd voor wat rust. Ik wens jullie allemaal momenten van viering, reflectie, vrede en vreugde in dit mooie seizoen. Bedankt dat je hier bent 🕊

Een bericht gedeeld door @ vroege opstaan ​​metgezel op 24 december 2019 om 22:51 PST

5. Versier met eenvoudige, natuurlijke materialen

Hyggelig kerstversieringen zijn niet flitsend en duur. De tijd nemen om een ​​paar handgemaakte ornamenten te maken is een erg gezellige manier om een ​​middag door te brengen, vooral als je een paar vrienden uitnodigt om te helpen.

Afgelopen kerst heb ik ons ​​huis versierd met verschillende eenvoudige ambachten met eenvoudige natuurlijke materialen. Ik heb vooral genoten van deze papieren zaksterren. Het maken van de sterren was een eenvoudig doe-het-zelfproject en een eenvoudige manier om het huis met de kerstsfeer te vullen. Ik hield zelfs zo van het uiterlijk van de sterren, dat ik ze de rest van de winter ophield.

12 gezellige manieren om een ​​zeer hygge kerst te vieren 12 gezellige manieren om een ​​zeer hygge kerst te vieren

6. Breng de natuur naar binnen

Zet een echte kerstboom op

Bij Hygge draait het allemaal om het naar binnen halen van de natuur, dus een kunstmatige boom, hoewel handig, geeft niet de echte hygge-vibe die een echte kerstboom doet. Je hebt geen grote kerstboom nodig of een die uitbundig versierd is. Een kleine boom, versierd met eenvoudige, natuurlijke ornamenten, belichaamt echt het Deense concept van gezelligheid.

Deze prachtige boom maakt gebruik van lint, handgemaakte ornamenten en gewone kerstballen om een ​​elegante stoot uit te pakken.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Scandi bohemian interiors (@s.u.s.a.p) op 2 januari 2020 om 11:01 uur PST

Natuurlijk is er geen hyggeliger ervaring dan eropuit te trekken om je eigen kerstboom te kappen.

12 gezellige manieren om een ​​zeer hygge kerst te vieren

Versier met groen

Een andere manier om buiten naar binnen te halen is met groen dat je hebt geoogst tijdens een wandeling in het bos. (Of gekocht bij uw plaatselijke kerstboomkavel - ik zal het niet vertellen!) Laat u niet doorschemeren; het maken van een groene krans is vrij eenvoudig. Deze instructies: zal je laten zien hoe.

12 gezellige manieren om een ​​zeer hygge kerst te vieren

Afbeelding tegoed: helemaal

7. Verpak je cadeaus met zelfgemaakte cadeaupapier

Bij Hygge draait alles om eenvoud en cadeaus verpakt in mooie cadeaupapier zijn het tegenovergestelde van de hygge-esthetiek. Gebruik in plaats daarvan eenvoudig bruin papier en touw en laat je creativiteit de vrije loop.

Design Mom heeft een geweldige tutorial over cadeautjes inpakken met bruin papier boordevol inspiratie om u op weg te helpen.

12 gezellige manieren om een ​​zeer hygge kerst te vieren

Afbeelding tegoed: Ontwerp mama

8. Winkel een kerstmarkt

Ik moet bekennen dat ik nog nooit een Europese kerstmarkt heb bezocht, maar het staat zeker op mijn bucketlist. Ze zien er zo magisch uit dat alleen al het bekijken van foto's me al in de kerststemming bracht.

12 gezellige manieren om een ​​zeer hygge kerst te vieren

Een kerstmarkt in Wenen

Ik heb het geluk gehad om de Union Square-kerstmarkt in New York te bezoeken en dus kan ik bevestigen dat niets hyggeliger is dan door besneeuwd weer te lopen en te kijken naar alle prachtige kerstversieringen en cadeaus om te kopen.

Kijk of er een kerstmarkt bij jou in de buurt is; veel plaatsen hebben ze nu. Of, als dit geen goed jaar is om een ​​kerstmarkt te bezoeken, neem dan een virtueel bezoek met deze video.

Ik heb het geluk gehad om de Union Square-kerstmarkt in New York te bezoeken en dus kan ik bevestigen dat niets hyggeliger is dan door besneeuwd weer te lopen en te kijken naar alle prachtige kerstversieringen en cadeaus om te kopen.

Kijk of er een kerstmarkt bij jou in de buurt is; veel plaatsen hebben ze nu. Of, als dit geen goed jaar is om een ​​kerstmarkt te bezoeken, neem dan een virtueel bezoek met deze video.

9. Ontmoet vrienden buitenshuis

Vier Kerstmis op de Hygge-manier met een buitenfeest rond een warm en uitnodigend vuur. Zorg ervoor dat je je gasten zachte plaids geeft, zodat ze warm kunnen blijven en kaarsen aansteken om de gezellige kerstsfeer naar buiten te brengen.

12 gezellige manieren om een ​​zeer hygge kerst te vieren

10. Brouw een lekker warm drankje

Als je buiten rondhangt, moet je je gasten zeker een rustgevende warme drank aanbieden. Geen Scandinavische kerst is compleet zonder een glaasje glogg of Zweedse glühwein. Het is gemakkelijk thuis te maken met wodka die je doordrenkt met gedroogd fruit. Laat de wodka een week staan ​​om echt van de smaken te genieten.

12 gezellige manieren om een ​​zeer hygge kerst te vieren

11. Bak koekjes voor je buren

Het concept van hygge omvat altijd gezellig gezelschap. Waarom verspreidt u geen kerstsfeer door een middagje koekjes te bakken als cadeau voor uw buren? Ik doe dit elk jaar en ik vind het altijd leuk om de koekjes te bakken en mensen ervan te zien genieten.

Deze Deense Vanille Ringen zijn een familie favoriet. Ze zijn licht en boterachtig zonder plakkerig zoet te zijn. Je moet alleen oppassen dat je ze niet allemaal zelf opeet!

12 gezellige manieren om een ​​zeer hygge kerst te vieren

Afbeelding tegoed: Recept Runner

Bezorg je koekjes in een zelfgemaakte doos gemaakt van plakboekpapier om de hygge-vakantiegeest echt levend te houden.

12. Gezellig met wat hygge-kleding

Scandinaviërs zeggen graag: er bestaat niet zoiets als slecht weer, alleen slechte kleding. Als je Kerstmis op de Scandinavische manier wilt vieren, heb je warme en comfortabele kleding nodig voor je lange wandelingen en vieringen bij het haardvuur.

Op zoek naar een beetje meer hygiëne in je leven?

Meld je nu aan voor de gratis Midlife Rambler 7-Day Hygge Challenge. Elke dag ontvang je een makkelijke tip in je inbox om je dag wat meer comfort en gezelligheid te geven.

SCHRIJF ME IN!Je bent in! Controleer je e-mail voor je eerste uitdaging!

Je ontvangt ook de wekelijkse nieuwsbrief van Midlife Rambler, waar je als eerste op de hoogte bent van nieuwe freebies. Afmelden op elk gewenst moment.

12 gezellige manieren om een ​​zeer hygge kerst te vieren