11 orgasmes die iedereen zou moeten hebben

vrouw hoofd terug in extase gooien Tara MooreGetty-afbeeldingen

Orgasmes komen niet altijd gemakkelijk, maar dankzij de enorm subjectieve aard van menselijk plezier zijn er zoveel manieren om die piek te bereiken. En ik denk dat we het erover eens kunnen zijn dat het * het waard is *, ongeacht het 'type' orgasme dat je ervaart. Hoewel deorgasme tariefvoor penis-havers is hoger (boe-geroep), het erectiele weefsel voor mensen met vagina's is verspreid over een groter gebied, wat betekent dat er meer erogene zones zijn om van te genieten en meer manieren om een ​​climax te bereiken. Er is dus geen reden dat met een kleine inspanning, veel communicatie met partners en een duidelijk begrip van je lichaam, die kloof in het orgasme niet kan worden gedicht.

Om de zaken duidelijk te maken, betekent 'verschillende orgasmes' niet echt anders types zo veel als verschillende manieren om de sensatie op te roepen. 'De meeste onderzoekers zijn geneigd te geloven dat er eigenlijk maar één soort orgasme is dat kan worden veroorzaakt door verschillende delen van het lichaam', zegt Vanessa Marin, een sekstherapeut en de bedenker van School afmaken , een online cursus over orgasme voor vrouwen.

Sheila Loanzon, MD , een board-gecertificeerde verloskundige en gynaecoloog en een fellow van het American Congress of Obstetrics and Gynecology, is het ermee eens dat er niet altijd duidelijke categorieën zijn voor orgasmes. 'In plaats van erover na te denken soorten van een orgasme zijn er verschillende manieren dat er een orgasme kan worden bereikt ', vertelt ze onze ​Soms kun je gewoon proberen om verschillende gebieden te stimuleren om een ​​orgasme te bereiken, en soms kan het een combinatie van factoren zijn. 'Er kunnen clitoris, vaginaal, borst, binnenkant van de dij, teenzuigen, orale, sensuele massage en mentale orgasmes en nog veel meer zijn', zegt Dr. Loanzon.En dit betekent nog meer opwindende manieren om je seksleven op te fleuren. Laten we nu aan de slag gaan, zodat u alle 11 manieren kunt uitproberen om een ​​orgasme te krijgen.

1. Clitoraal orgasme

De clitoris is een kleine, zenuwachtige structuur die aan de bovenkant van de vaginale opening zit en geen andere functie heeft dan het bieden van seksueel genot ​'Als je nog nooit een orgasme hebt gehad, wil je beginnen met de clitoris', zegt Marin.

Hoe een clitoraal orgasme te krijgen: Allereerst moet je erachter komen of je de voorkeur geeft aan directe of indirecte stimulatie, dat wil zeggen door de clitoris zelf aan te raken, of door de schaamlippen en clitoris. Marin stelt voor om het eerst met je vingers te wrijven (in plaats van een seksspeeltje), 'in een spiraalvormige vorm rond je clitoris gaan'.

Verwant verhaal

'Begin er vrij ver vanaf en draai er dan dichter naar toe tot je er eindelijk overheen draait, en dan weer naar buiten', zegt ze. Let op wanneer en hoe uw lichaam reageert: experimenteer met die kennisbasis met verschillende soorten aanraking totdat u degene vindt die voor u werkt.

2. G-spot orgasme

'De G-spot is een verondersteld zeer erogeen gebied op de voorste (of voorste) vaginale wand van de urethrale spons die kan worden gestimuleerd tijdens seksuele activiteit', zegt Loanzon. 'Het is het vrouwelijke equivalent van de prostaat.'

gerelateerde verhalen

Hoe krijg je een G-spot orgasme: 'Plas eerst zodat je jezelf niet tegenhoudt voor een climax, omdat G-spot stimulatie kan leiden tot een behoefte om te plassen en vrouwelijke ejaculatie ', zegt Amy Levine, sekscoach en oprichtster van Ontsteek uw plezier ​'Steek je middelvinger in de vagina, aan de navelzijde van het lichaam. U zult een gebied voelen dat waarschijnlijk gegolfd is in textuur. Stop daar en gebruik een beweging om hierheen te komen om te stimuleren of een speeltje dat in dat gebied wrijft of trilt. '

Of, als je penetrerende seks hebt, probeer dan een positie die je G-spot raakt - posities voor instappen achteraan werken hier goed voor - en blijf het gebied stimuleren tot je een climax bereikt.

3. Gemengd orgasme

Gemengde orgasmescombineren clitorisstimulatie met een soort andere stimulatie, en dat kan eigenlijk een geweldige manier zijn - als je eenmaal het clitorale orgasme onder de knie hebt - om erachter te komen hoe andere delen van je lichaam aanvoelen ', zegt Marin. Dus theoretisch zou je een gemengd orgasme kunnen bereiken door je tepels en je G-spot tegelijkertijd te stimuleren, maar de meest voorkomende combinatie is clitoris en G-spot.

Een gemengd orgasme krijgen: Als je zowel de G-spot als het clitorale orgasme onder controle hebt, ben je in topvorm - in feite stimuleer je gewoon de G-spot terwijl je tegelijkertijd je clitoris stimuleert.

Verwant verhaal

Of, als tepelaanpassing, oorlelbijten of de anus je aan de gang krijgen, richt je aandacht daar dan op. Maar voor de meeste mensen met clitoris, zal het betrekken van dat gebied je kansen op het bereiken van een gemengd orgasme vergroten.

4. Anaal orgasme

'Er zijn gedeelde zenuwen van de voorste wand van het rectum tot de vagina,' dr. Loanzon eerder verteld onze. 'Dus voor vagina-eigenaren kan het mogelijk zijn dat seksuele opwinding optreedt door rectale stimulatie', zegt ze. Bovendien strekken de benen van de clitoris zich helemaal uit tot aan de anus, dus stimulatie van de achterdeur kan ook de clit doen oplaaien.

Maag, Geel, Neus, Orgel, Lijn, Been, Gewricht, Buik, Nek, Illustraties,

Hoe een anaal orgasme te krijgen: Alicia Sinclair, en de CEO van beveelt aan om je beproefde orgasmemanoeuvres op te nemen in elk anaal avontuur. Ze stelt ook voor om het anale spel gemakkelijker te maken door eerst een vinger in te brengen, 'zodat jij de gever en ontvanger kunt zijn'. Gebruik veel glijmiddel ook, en werk langzaam naar binnen.

'Als je iets in het anale kanaal stopt, duw je op dezelfde manier omhoog richting de navel, zoals je zou doen in de vagina', legt Sinclair uit. Op die manier 'heb je dezelfde mogelijkheid om dat centrale zenuwgebied te stimuleren', zegt ze.

5. C-spot orgasme

De C-spot is uw baarmoederhals en omvat zenuwuiteinden in de baarmoederhals en rond de baarmoeder. Anatomische verschillen en chirurgische geschiedenis - d.w.z. eenhysterectomiewaarbij de baarmoederhals wordt verwijderd- kan invloed hebben op het vermogen van een persoon om cervicaal orgasme te bereiken, evenals de grootte van de penis van een partner (als uw partner toevallig een penis heeft). Zwaar stoten met een bijzonder goed bedeelde partner kan pijn doen, dus communiceer over hoe cervicale stimulatie voor u voelt.

Hoe u een cervicaal orgasme krijgt: De sleutel tot een cervicaal orgasme is de opbouw, Jessica O'Reilly, Ph.D., auteur van De nieuwe seksbijbel resident seksuoloog voor ASTROGLIDE vertelde onze ​Je hebt een grotere kans om er een te bereiken - en te genieten van plezierige, in plaats van pijnlijke, C-spot sensaties - als je erg opgewonden bent. Dus, bespaar diepe penetratie totdat je bijna klaar bent met een climax, en laat je partner dan stoten (of gebruik een seksspeeltje of vinger) zodat ze je baarmoederhals raken.

6. Tepels

Je weet waarschijnlijk al waar en wat de tepels zijn, maar wat je misschien niet weet, is dat sommige mensen alleen een orgasme kunnen krijgen door hun stimulatie. Net zo De gezondheid van mannen meldde in een onderzoek onder 213 vrouwen dat 29 procent op een bepaald moment in hun leven een orgasme op de borst had gehad.

'Wanneer de tepels worden gestimuleerd, komt oxytocine vrij, wat dezelfde baarmoeder- en vaginale contracties veroorzaakt die gepaard gaan met een orgasme', zegt ob-gyn Christiane Northrup, MD, auteur van Vrouwenlichamen, vrouwenwijsheid ​'Dit zorgt voor meer bloedtoevoer naar de geslachtsdelen en kan een orgasme veroorzaken.'

Een tepelorgasme krijgen: 'Als het gaat om tepel- / borstplezier, zou ik me niet al te veel gaan bezighouden met het doel van een orgasme', zegt O'Reilly. 'Focus op het plezier en kijk waar het toe leidt.'

O'Reilly raadt aan om te experimenteren met het gebied direct boven de tepelhof, dat volgens veel mensen het meest aanraakgevoelig is. 'Begin aan de buitenste randen, gebruik de achterkant van je vingers, en cirkel langzaam naar het midden', zegt O'Reilly. Je kunt de tepel ook tussen duim en wijsvinger rollen.

Sommige mensen vinden het misschien geweldig om een ​​partner te laten ademen, likken, zuigen of knijpen in de tepels. Dit is allemaal subjectief, dus het is een kwestie van spelen om te bepalen wat voor jou het beste voelt. Een lichte aanraking, althans in het begin, is misschien het beste voor actie van de borsten. Probeer voorzichtig borsten te cuppen terwijl je de tepels stimuleert met een tong of vibrator, in plaats van volledig te grijpen.

7. Coregasme

Een coregasme is 'als je aan het trainen bent en je hebt orgasmes', alleen al door de fysieke activiteit, zegt marin.

Hoe een coregasme te krijgen: Helaas is dit misschien niet iets waarvoor u uw lichaam kunt trainen. 'Het lijkt erop dat mensen daarmee geboren zijn en het is vaak een ergernis, vaker wel dan niet', vervolgt Marin. Want ja, sporten in een drukke sportschool en niet kunnen voorkomen dat je een climax bereikt, kan ... ongemakkelijk worden.

Verwant verhaal

Typisch, legt Marin uit, coregasmen gebeuren op twee manieren: 'Een daarvan is van hardlopen, waarbij je dijen misschien tegen elkaar wrijven en je een beetje indirecte clitorisstimulatie krijgt.' Maar de meest voorkomende is van kerntrainingen ​'Sommige mensen met vagina's zullen ze krijgen van alleen sit-ups. Anderen ervaren ze vanuit yoga-achtige oefeningen, of in een brugpositie waar je echt je kern mee bezig houdt ', voegt Marin toe. Dus misschien is het meer een soort van experimenteren met een thuistraining ...

8. Huidorgasme

Een huidorgasme wordt ook wel 'frisson' genoemd, zoals de tinteling die door je ledematen gaat als je een bijzonder aangrijpend lied hoort. Misschien krijg je kippenvel, misschien staat je haar overeind, of misschien krijg je een beetje rilling.

Hoe u een huidorgasme krijgt: Onderzoek laat zien dat orgasmes van de huid meestal worden veroorzaakt door muziek, maar emotioneel tot de verbeelding sprekende scènes in films, bewegende kunstwerken of zelfs andere mensen met wie je een heel speciale band voelt, kunnen huiveringwekkende gevoelens veroorzaken. Het is echter een onvoorspelbare.

9. Adem orgasme

Lip, mond, roze, wang, wenkbrauw, neus, oog, lippenstift, lipgloss, illustraties,

'Seks wordt vaak in een hokje gestopt in een fysieke handeling waarbij de geslachtsdelen betrokken zijn, maar de realiteit is dat de heetste seks tussen onze oren plaatsvindt - en vaak wordt versterkt door hoe we onze adem en longen gebruiken', zegt O'Reilly. 'Je ademhaling heeft invloed op je interpretatie van gewaarwordingen en helpt je geest in een toestand te brengen die bevorderlijk is voor het ervaren van genot.' Dat wil zeggen dat je in feite je weg naar een climax kunt ademen - terwijl je ook de opdringerige gedachten die van plezier kunnen afleiden, afwijst, voegt O'Reilly eraan toe.

Hoe krijg je een ademorgasme: Eerste dingen eerst: O'Reilly stelt voor om een ​​rustige, comfortabele plek te zoeken om op je rug te gaan liggen. Plaats uw hand op uw buik, adem diep in door uw neus, zodat u uw hand kunt voelen stijgen en dalen, en adem uit door een open mond. Begin langzaam met een mentale scan van je lichaam van top tot teen, waarbij je elk lichaamsdeel actief ontspant.

'De manier waarop je ademt, heeft een grote invloed op je seksuele en orgastische reactie', legt O'Reilly uit. 'En hoewel elk van onze lichamen uniek is, melden veel mensen dat diepe, langzame ademhaling hun orgasmes intensiveert en zelfs tot meerdere climaxen kan leiden.'

gerelateerde verhalen

Maar omdat iedereen anders klaarkomt - of het nu komt ademen oefeningen of fysieke aanraking - er is geen juiste manier om dit te doen: 'Je moet met verschillende soorten ademhaling experimenteren om te zien wat voor jou werkt', vervolgt ze, of dat nu snelle, oppervlakkige ademhalingen zijn, langzame, diepe ademhalingen, inademing door de neusgaten , of een ander type ademhaling dat bijzonder goed voor je aanvoelt terwijl je je in een opwindend scenario voorstelt.

10. Fantasierijk orgasme

'De geest die onze seksualiteit vasthoudt, is zo krachtig dat sommige mensen zichzelf echt kunnen' denken '', zegt O'Reilly. Deze spreekt voor zich: we hebben het over het fantaseren van je weg naar een climax - je lichaam niet aanraken, gewoon je hersenspieren buigen tot je piekt. Vaak gaan ademwerk en fantasie hand in hand - u zult wellicht merken dat het visualiseren van scenario's en de reactie van uw lichaam het beste werkt in combinatie met ademhalingsoefeningen.

Roze, Violet, Paars, Illustraties, Kostuum, Masker, Magenta, Kostuumaccessoire, Afbeeldingen,

Hoe een fantasierijk orgasme te krijgen: 'Hoewel slechts een klein percentage van de mensen aangeeft dat ze alleen door fantasie een orgasme kunnen bereiken, wil je misschien experimenteren met de kracht van je geest', zegt Dr. O'Reilly. 'Door je geest te laten afdwalen naar onbekend terrein, kun je je meest oprechte fantasieën en onbenutte verlangens herkennen en ervan profiteren.'

Plaats geen enkele fantasie buiten de grenzen, laat je geest gewoon gaan waar hij heen wil. Concentreer u op uw meest sexy mogelijke scenario - terwijl u zich ook bezighoudt met het ademwerk dat u het beste voelt - en dompel uzelf erin onder, terwijl u zich de aanraking en de atmosfeer voorstelt. Kom echt in de scene en blijf gewoon je fantasie gebruiken totdat jij en je fantasie zelf een climax hebben bereikt.

11. Slaap-orgasme

'Mensen van alle geslachten kunnen orgasmes krijgen in hunslaap​Orgasme vindt plaats in de hersenen en de hersenen zijn 's nachts behoorlijk actief ”, vertelt Marin onze

Een slaaporgasme krijgen: ' Helaas is er geen manier om maken zelf een slaaporgasme hebben. Ze zijn leuk als ze gebeuren, maar je kunt er niets aan doen om ze te maken, 'zei Marin. Verdorie

Vrouwelijke ejaculatie

Wist je dat vrouwelijke ejaculatie, of spuitend , is technisch gezien een volledig gescheiden proces van een orgasme? 'Je kunt spuiten zonder te klaarkomen en een orgasme zonder te spuiten', zegt Marin. Ze legt ook uit dat veel fascinatie hiervoor ongezond is, omdat het voortkomt uit het zien in porno (wat meestal wordt vervalst).

Als je persoonlijk wilt zien of het op een dag kan gebeuren, dan is het geweldig, ga er alleen voor of met iemand anders voor. Maar als je partner erop staat om het te laten gebeuren omdat het een fantasie voor hen is, zorg er dan voor dat ze de wetenschap achter squirten kennen (hoesten, hoesten, daarom hebben we seks nodig).

Hoe te spuiten: 'Onthoud dat seks voor de meeste vrouwen in de hersenen begint', zegt Taylor Sparks, erotische opvoeder en oprichter van OrganicLoven.com , vertelde onze in een vorige interview ​'Begin eerder op de dag met de mentale verleiding.'

Verwant verhaal

Als het tijd is dat de dingen stomend worden, concentreer je dan op de clitoris en dan op de G-spot. 'Als de sensatie / druk begint op te bouwen, zal het voelen alsof je moet plassen - dat is het moment om je bekkenbodemspieren te gebruiken', legt Sparks uit. “Draai ze niet vast, maar duw ze eruit ... alsof je de plas eruit duwt. Het vergt oefening, maar het is goed te doen. ' (En onthoud: je zult niet echt plassen.) En tot slot, als het niet gebeurt, gebeurt het niet en dat is helemaal oké.

Kan ik meerdere soorten orgasmes achter elkaar hebben?

Mensen met vagina's kunnen meerdere keren achter elkaar klaarkomen, zoals een bergketen in plaats van een enkele piek 😉. Gelukkige eenden.

“Mensen met penissen hebben een refractaire periode, wat betekent dat het lichaam tijd nodig heeft om af te koelen voordat het weer opgewonden kan raken en weer een orgasme kan krijgen. Mensen met vagina's hebben dit niet, dus ze kunnen meteen weer een orgasme krijgen. ' Marin zegt.

Dus ga je gang ... geef een paar van deze een werveling. En vergeet niet om onderweg plezier te hebben, zelfs als je niet na al je pogingen klaarkomt.