11 Lat-oefeningen die je rug volledig zullen vormen

Roze, Been, Arm, Gezamenlijke, Schoeisel, Menselijk lichaam, Dij, Knie, Fysieke fitheid, Menselijk been, Kathryn Savoy

Het bijhouden van spierafkortingen is als het onthouden van tekstjargon, tbh. Je hebt quads, vallen, delts, bilspieren ... de lijst gaat maar door. Maar je lats (ook bekend als latissimus dorsi) mogen niet verdwalen in de shuffle. Het zijn de enorme spieren die van de achterkant van je schouders naar je heupen lopen en verantwoordelijk zijn voor alles, van het trekken tot het vasthouden van een houding.

En hoewel het misschien eenvoudig genoeg lijkt om de juiste lat-targeting-machines in de sportschool te vinden (er is er letterlijk een die een lat pulldown wordt genoemd), als je thuis bent met niets anders dan een set gewichten ... eh ... waar doe je dat begin je zelfs?

Dat is waar de bewegingen hieronder, verzorgd door beroemde fitnesstrainer en Wraaklichaam ster Lacey Stone , kom binnen. Voeg ze toe aan je terug training dag, of wijd een hele routine aan die oh zo belangrijke lats.Tijd: 15 minuten

Uitrusting: Halters (begin met 5 tot 10 pond voor beginners)

Goed voor: Lats

Instructies: Kies hieronder drie zetten. Voer voor elke zet 20 herhalingen uit en ga dan verder met de volgende zet. Herhaal het hele circuit met drie zetten drie keer in totaal. Of neem ze op in een terug training routine.

1 Voorovergebogen rij

Hoe: Pak je gewichten vast en sta met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, knieën licht gebogen. Buig naar voren vanuit je heupen om je borst naar de grond te laten zakken, armen die recht van je schouders hangen en handpalmen naar het lichaam gericht. Zet je kern vast en trek de gewichten naar je ribbenkast, waarbij je je schouderbladen samenknijpt. Pauzeer en ga dan terug om te beginnen. Dat is een herhaling. Doe 20 herhalingen.

twee Afwisselende gebogen rij

Hoe: Pak je gewichten vast en sta met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, knieën licht gebogen. Buig voorover vanuit je heupen om je borst naar de grond te laten zakken, armen die recht van je schouders hangen en handpalmen naar je lichaam gericht. Zet je kern vast en trek dan een gewicht naar je ribbenkast, waarbij je je schouderbladen samenknijpt. Pauzeer en ga dan terug om te beginnen. Herhaal aan de andere kant. Dat is een herhaling. Doe 20 herhalingen.

3 Onderhandse gebogen rij

Hoe: Pak je gewichten vast en sta met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, knieën licht gebogen. Buig naar voren vanuit je heupen om je borst naar de grond te laten zakken, armen die recht van je schouders hangen en handpalmen naar het plafond gericht. Zet je kern vast en trek de gewichten naar je ribbenkast, waarbij je je schouderbladen samenknijpt. Pauzeer en ga dan terug om te beginnen. Dat is een herhaling. Doe 20 herhalingen.

4 Eenarmige voorovergebogen rij

Hoe: Ga staan ​​met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, knieën licht gebogen. Buig naar voren vanuit je heupen om je borst naar de grond te laten zakken, een arm die recht van je schouders hangt en de handpalm naar je lichaam gericht. Zet je kern vast en trek het gewicht naar je ribbenkast, waarbij je je schouderbladen samenknijpt. Pauzeer en ga dan terug om te beginnen. Dat is een herhaling. Doe 20 herhalingen aan elke kant.

5 Eenarmige onderhands gebogen rij

Hoe: Ga staan ​​met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, knieën licht gebogen. Buig naar voren vanuit je heupen om je borst naar de grond te laten zakken, een arm die recht van je schouders hangt en de handpalm naar boven gericht, naar het plafond. Zet je kern vast en trek het gewicht naar je ribbenkast, waarbij je je schouderbladen samenknijpt. Pauzeer en ga dan terug om te beginnen. Dat is een herhaling. Doe 20 herhalingen aan elke kant.

6 Rij met één been

Hoe: Houd een gewicht in uw rechterhand, naar uw lichaam gericht, en til uw rechtervoet iets achter u op. Scharnier naar voren, laat het gewicht direct onder je schouder hangen terwijl je je romp laat zakken en je rechterbeen optilt totdat beide evenwijdig aan de vloer zijn. Dit is je uitgangspunt. Breng het gewicht naar je ribbenkast. Pauzeer en laat dan langzaam weer zakken om te beginnen. Dat is een vertegenwoordiger. Doe 20 herhalingen aan elke kant.

7 Gebogen vlieg

Hoe: Pak een paar gewichten en ga staan ​​met je voeten op heupbreedte uit elkaar en je knieën gebogen. Buig voorover op de heupen en laat je armen recht naar beneden hangen vanaf je schouders, met de handpalmen naar je lichaam gericht. Hef beide armen opzij terwijl je je schouderbladen samenknijpt. Keer terug om te beginnen. Dat is een vertegenwoordiger. Doe 20 herhalingen.

8 Afwisselende Bent-Over Fly

Hoe: Pak een paar gewichten en ga staan ​​met je voeten op heupbreedte uit elkaar en je knieën gebogen. Buig voorover op de heupen en laat je armen recht naar beneden hangen vanaf je schouders, met de handpalmen naar je lichaam gericht. Hef een arm opzij terwijl je je schouderbladen samenknijpt. Keer terug om te beginnen. Dat is een vertegenwoordiger. Doe 20 herhalingen aan elke kant.

9 Superwoman

Hoe: Ga met uw gezicht naar beneden op de grond liggen, met uw armen en benen gestrekt. Knijp in je bilspieren en til je romp en benen zo ver mogelijk op. Houd een of twee seconden vast. Keer langzaam terug om te beginnen. Dat is een vertegenwoordiger. Doe 20 herhalingen.

10 Afwisselende supervrouw

Hoe: Ga met uw gezicht naar beneden op de grond liggen, met uw armen en benen gestrekt. Knijp in je bilspieren en til je linkerarm en rechterbeen zo ver mogelijk op. Houd een of twee seconden vast. Keer langzaam terug om te beginnen. Herhaal aan de andere kant. Dat is een vertegenwoordiger. Doe 20 herhalingen.

elf Renegade Row

Hoe: Neem een ​​opdrukpositie aan met uw handen op de gewichten, armen gestrekt en voeten iets breder dan heupbreedte uit elkaar. Buig uw rechterarm en til het gewicht op tot borsthoogte, waarbij u uw heupen en schouders horizontaal houdt. Laat het gewicht op de grond zakken en herhaal de beweging door het linkergewicht te roeien. Dat is een vertegenwoordiger. Doe 20 herhalingen.